Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 06.10.2014.
11:39 >> 14:47h
Beta A

Postignut dogovor, sindikati policije prekinuli štrajk

Nezavisni sindikat policijepostigao je u ponedeljak dogovor sa Ministarstvom unutrašnjih poslova o ispunjenju 80 odsto njihovih štrajkačkih zahteva, kazao je agenciji Beta član predsedništva tog sindikata Veselin Nikolić.

Većina zahteva policije ispunjena nakon razgovora sa ministrom 

On je kazao da se su "policajci svesni situacije u kojoj se zemlja nalazi" i da se socijalni dijalog nastavlja, jer još nema dogovora o izuzimanju policije od najavljenog smanjenja plata u javnom sektoru.

Nikolić je kazao da je danas na sastanku u Ministarstvu dogovoreno da počne rad na novom kolektivnom ugovoru koji bi trebalo da bude napravljen do 13. oktobra, a dogovoreno je i da se do kraja godine isplati naknada za prevoz za dva meseca, a da od januara 2015. isplatate naknade bude redovna.

Kako je Nikolić naveo, uskoro će policajci dobiti nove čizme, a do 10. decembra 10.000 policajaca bi, po dogovoru, trebalo da dobije nove uniforme.

"Kolektivni ugovor do kraja oktobra"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da očekuje da će, po završetku štrajka dela policije, do kraja oktobra biti zaključen novi kolektivni ugovor za pripadnike MUP-a.

Probelmi da se ubuduće rešavaju socijalnim dijalogom: Nebojša Stefanović
 

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Stefanović je razgovarao sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije koji su u nedelju uveče prekinuli štrajk.

Tom prilikom ministar je izrazio nadu da će se problemi ubuduće rešavati isključivo socijalnim dijalogom.

"Sutra ćemo nastaviti razgovore o zaključenju novog kolektivnog ugovora za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova. Očekujem da do kraja oktobra završimo razgovore i sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata potpišemo kolektivni ugovor", rekao je Stefanović.

Nezavisni sindikat policije zadovoljan dogovorom

Nezavisni sindikat policije zadovoljan je dogovorom sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i nada se još uspešnijoj komunikaciji i boljoj saradnji sa MUP-om u budućnosti, izjavio je danas predsednik tog sindikata Velimir Lukić.

 

"Već je obezbeđeno oko 10.000 pari obuće za policajce, koje će biti podeljene u narednih nekoliko dana. Do kraja godine biće dostavljen jedan kontingent novih uniformi i tom dinamikom će se ići dok se svi policajci do proleća ne budu kompletno obukli", rekao je Lukić i izrazio zadovoljstvo jer se "konačno nastavio" socijalni dijalog predstavnika sindikata i MUP-a, i ponovio da je štrajk policije zamrznut od ponoći i da policajci više ne štrajkuju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.10.2014. 11:44
Kakve to putne troskove imaju , kad im niko ne naplacuje karte u prevozu ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online