Ponedeljak 06.10.2014.
11:39 >> 14:47h
Beta

Postignut dogovor, sindikati policije prekinuli štrajk

Većina zahteva policije ispunjena nakon razgovora sa ministrom 

On je kazao da se su "policajci svesni situacije u kojoj se zemlja nalazi" i da se socijalni dijalog nastavlja, jer još nema dogovora o izuzimanju policije od najavljenog smanjenja plata u javnom sektoru.

Nikolić je kazao da je danas na sastanku u Ministarstvu dogovoreno da počne rad na novom kolektivnom ugovoru koji bi trebalo da bude napravljen do 13. oktobra, a dogovoreno je i da se do kraja godine isplati naknada za prevoz za dva meseca, a da od januara 2015. isplatate naknade bude redovna.

Kako je Nikolić naveo, uskoro će policajci dobiti nove čizme, a do 10. decembra 10.000 policajaca bi, po dogovoru, trebalo da dobije nove uniforme.

"Kolektivni ugovor do kraja oktobra"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da očekuje da će, po završetku štrajka dela policije, do kraja oktobra biti zaključen novi kolektivni ugovor za pripadnike MUP-a.

Probelmi da se ubuduće rešavaju socijalnim dijalogom: Nebojša Stefanović
 

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Stefanović je razgovarao sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije koji su u nedelju uveče prekinuli štrajk.

Tom prilikom ministar je izrazio nadu da će se problemi ubuduće rešavati isključivo socijalnim dijalogom.

"Sutra ćemo nastaviti razgovore o zaključenju novog kolektivnog ugovora za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova. Očekujem da do kraja oktobra završimo razgovore i sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata potpišemo kolektivni ugovor", rekao je Stefanović.

Nezavisni sindikat policije zadovoljan dogovorom

Nezavisni sindikat policije zadovoljan je dogovorom sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i nada se još uspešnijoj komunikaciji i boljoj saradnji sa MUP-om u budućnosti, izjavio je danas predsednik tog sindikata Velimir Lukić.

 

"Već je obezbeđeno oko 10.000 pari obuće za policajce, koje će biti podeljene u narednih nekoliko dana. Do kraja godine biće dostavljen jedan kontingent novih uniformi i tom dinamikom će se ići dok se svi policajci do proleća ne budu kompletno obukli", rekao je Lukić i izrazio zadovoljstvo jer se "konačno nastavio" socijalni dijalog predstavnika sindikata i MUP-a, i ponovio da je štrajk policije zamrznut od ponoći i da policajci više ne štrajkuju.

2024 © - Vesti online