Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 01.10.2014.
09:30
D. Dekić - Vesti A

Na Dačića iz svih oružja

Optužnica protiv Branka Lazarevića, bliskog saradnika Ivice Dačića do 2010, za saradnju sa narko klanom Darka Šarića koja je usledila samo par dana pošto je visoki funkcioner naprednjaka Aleksandar Jovičić optužio Dačića i Branka Ružića da su "okoreli kriminalci", iznova je podgrejala priče o razlazu vladajuće koalicije naprednjaka i socijalista.

Na udaru: Ivica Dačić
 

Mada je premijer Aleksandar Vučić Jovčićevu izjavu i Ružićeve optužbe na račun SNS o medijskoj cenzuri, prokomentarisao kao njihove stavove i poručio da ne bi da se bavi partijskim pitanjima, jer ima posla u Vladi "koja dobro radi", očito je da je višemesečno medijsko primirje dve stranke prekinuto. Nadovezale su se i Lazarevićeve veze sa narko mafijom koje su u javnu orbitu vratile priče o vezama Dačića sa pripadnikom Šarićevog klana Rodoljubom Radulovićem Mišom Bananom koga takođe tereti Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Spisak optuženih


Osim Lazarevića, optužnicom su obuhvaćeni advokat Radovan Štrbac, takođe optužen za pranje Šarićevog novca zarađenog prodajom droge, zatim optuženi za šverc kokaina koji je u bekstvu Rodoljub Radulović, zvani Miša Banana, kao i načelnik Službe za specijalne istražne metode u Upravi kriminalističke policije Boris Gara.

Zanimljivo je i da je Lazarević posle priča o njegovim vezama sa narko mafijom 2012. prebačen iz policije u spoljne poslove i poslat u dilomatsku službu u Grčku. Tek u februaru ove godine, u vreme ministrovanja Ivana Mrkića, pozvan je u Beograd radi saslušanja u Upravi kriminalističke policije. Posle pritvora od 48 sati pušten je da se brani sa slobode, a po dolasku Dačića na mesto šefa diplomatije ubrzo i vraćen u Atinu, iako se u diplomatskim izvorima čulo da Grcima nije poželjan dok se ne ustanovi da je nevin.


Politički analitičar Dragoljub Anđelković uz opasku da istupi dvojice partijskih funkcionera iz SNS i SPS, iako oštri i optužujući, individualni su i ne mogu da ugroze vladajuću koaliciju, optužnicu protiv Lazarevića kao nekada bliskog saradnika Dačića vidi kao vrlo težak teret za partnere u sadašnjoj vlasti.


- Lazarević bi mogao da bude ta tačka razdora, mada nisam siguran da će i biti. Kod nas su se deset godina unazad partije u vlasti povezivale i drugim faktorima, pa ono što bi u uređenoj zemlji značilo pad nekog političara kod nas ne mora da znači Dačićev pad. Optužba protiv njegovog nekadašnjeg šefa kabineta ne mora da bude i diskvalifikaciona za lidera SPS i njegovu stranku - kaže Anđelković.


Da ovi događaji neće uzdrmati sponu Dačić-Vučić uveren je i analitičar Milan Nikolić.
- Partijska prepucavanja na koja se nadovezala optužnica protiv Lazarevića su bura u čaši vode. Odnosno lični i unutarpartijski obračuni koji nemaju veze sa snagom koalicije merenom u javnosti - kaže za "Vesti" Nikolić koji je uveren da bi srpskoj vlasti rušenjem moglo da zapreti samo naglo pogoršanje ekonomske i socijalne situacije u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.10.2014. 09:42
Ко о чему курва о поштењу! Ништа чудно, а ни ново - једноставно рашчишћавање терена од стране СНС-а за неке нове изборе уз тренутну корист да СПС под притиском пристане на још неку "генијалну" идеју владајуће странке. Пут ка једнопартијском систему власти је одавно видљив и на делу, само још да се "изабере" доживотни Син Народа и Народности Србије и то је то. Међутим увек када једна странка заграби сву власт она иста постане странац у свом Народу, па се на крају протера од истог, заједно са све вођом. Тако је од Старих Хелена до данас. Наравно овај прогон се дешава само ако Народ преживи наметнуто му благостање самодовољних властодржаца, јер дешавало се да Народ и не преживи.
Sreda 01.10.2014. 10:41
Udar na ovog narko luzera sada nije slučajan treba da popusti jer jedini njegov dobar stav je Rusija i rusi podržavaju pogrešnog čovjeka a on je izado svoje Srbe rođene na kosovu pa će izdati i Ruse a to nije dobro za Srbiju.
Sreda 01.10.2014. 14:20
Ne razumem sta tu ima da se podgreva, Srbiji pod hitno treba diktator koji ce da javno da ubije bar hiljadu politicara i drugih izdajnika.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online