Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
29
Subota 27.09.2014.
20:57
Vestionline, NPSS A

“Nastavite borbu, bez obzira šta će Vučić i Stefanović da urade mojoj porodici i meni”!

U našu redakciju u subotu je stiglo alarmantno saopštenje Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS), u kojem se ili otkrivaju nezakonite radnje premijera Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojše Stefanovića, ili deo srpske policije otkazuje poslušnost aktuelnoj vlasti. S obzirom na ozbiljnost optužbi i potencijalnih posledica, dužni smo da vam saopštenje prenesemo u celosti.

Da li državni vrh vrši pritisak na policiju, ili je slučaj obrnut? (Foto: Arhiva)
 


"Pretnje koje su stizale na adresu Momčila Vidojevića, predsednika Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, tokom prethodnih dana od strane premijera Srbije i ministra policije dostigle su svoj vrhunac u sprečavanju sindikalnog rada u vreme ogrganizovanja štrajka policije.


Danas oko 13 časova dežurni Operativnog centra MUP Trkulja pozvao je na moblini telefon Vidojevića i izneo mu poruku Aleksandra Novkovića, načelnika jednog od odeljenja u MUP, da je izdat nalog da pod hitno, u roku od 10 minuta Vidojević mora da vrati sve što koristi sindikat i da preda MUP-u.


Trkulja je istakao da samo prenosi naređenje Novkovića i da se Vidojević za sve ostalo Novkoviću i obrati.


Kada se Vidojević telefonom obratio Novkoviću isti mu je uputio pretnje i uvrede, spominjući mu pritom majku i obrativši mu se i rečima “Dosta smo mi tebe trpeli videćeš šta ćemo da ti uradimo”.


- Gospodine Vučiću, gospodine Stefanoviću da li je ovo znak da Momčilo Vidojević i njegova porodica zbog sindikalnog rada i angažovanja mogu da očekuju da će Vidojević biti uhapšen kako bi poslužio za primer drugima da ne smeju da traže elementarna prava koja su im zagarantovana ustavom, zakonom međunarodnim konvencijama i poštovanjem ljudskih prava - pitaju iz NPSS.


Sam Vidojević poručuje svima da mu je dobro poznato, jer je već osetio na svojim leđima, a sada je samo još uvereniji u to da su u Srbiji došla vremena da sve može da bude oprošteno samo da se istina ne kaže.


- Poručujem zaposlenima u policiji da su oni sindikat, da su oni ti koji ga čine, a ne pojedinac bio to Vidojević ili bilo ko drugi. Zato nastavite sindikalnu borbu štrajkom sve do ostvarivanja svojih prava bez obzira na to šta će Vučić i Stefanović uraditi meni i mojoj porodici - kazao je Vidojević.


O ovim pretnjama NPSS je već obavestio Ambasade SAD, Rusije i Kine, kao i Savet Evrope i sve zemlje Evropske unije".

POVEZANE VESTI

Subota 27.09.2014. 21:02
Svima dodje poslusnost jednog dana GLAVE.
Subota 27.09.2014. 21:13
Ako je ovo istina ove smrdljivce odma na robiju. A narod će im brzo suditi.
Subota 27.09.2014. 21:38
Diktatura SNS na delu u svim segmentima drzave i drustva.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online