Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 05.09.2014.
17:35
Beta A

''Kori, šta bi ti tata rekao da vidi u kakvoj si Vladi?''

Većina poslanika u Skupštini Srbije najavila je danas da će podržati set izmena zakona o državnoj upravi, istakavši da su predložena rešenja dobra i da omogućavaju profesionalizaciju državnih službenika.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave: Kori Udovički
 

Skupština Srbije danas raspravlja o izmenama zakona o državnim službenicima i njihovim platama, kao i izmene zakona o platama u državnim organima i javnim službama i Zakona o državnoj upravi.

Šef poslaničke grupe opozicione Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović rekao je da su predloženi zakoni jedan izuzetno mali segment celokupne strategije promena državne uprave i upitao ministarku državne uprave i lokalne samuprave Kori Udovički, koja je obrazlagala zakone, da li je svesna da saziva skupštinu i "pravi tenziju oko nečega što tek treba da se desi".

Stefanović je kazao da će predloženim amadmanima učiniti sve da poprave predložena rešenja, pošto su pojedina, kako je naveo, "sporna". Najveće zamerke je imao na činjenicu da načelnici upravnih okruga postaju funkcioneri.

"Šta će državi Srbiji toliko funkcionera, zašto idemo korak unazad, zašto se ne biraju na konkursu", upitao je Stefanović.

Dodao je da u Srbiji nema pravog javnog konkursa i naglasio da je katastrofalno što pojedina ministarstva nemaju funkcionere, odnosno pomoćike ministra, ali i što nema šefova obaveštajnih službi i koordinatora službi bezbednosti.

"To je zato što se za sve pita jedan čovek. Vi ste gospođo Udovički predstavnik jednog važnog segmenta vlade koji je u apsolutnoj paralizi, ako recimo taj jedan čovek - zaspi", rekao je Stefanović.

On je ministarki poručio da je izuzetno ceni kao stručnjaka i upitao je "šta bi rekao njen otac da zna da je ovoj vladi".

Stefanović je imao zamerke i na ocenjivanje rada državnih službenika, a posebno na njihovo razrešenje.

"Tako stoji da može da bude razrešen ako narušava ugled institucije. Šta to znači? To treba da se precizira, evo mene stalno optužuju da narušavam ugled Skupštine", naveo je Stefanović.

Poslanik i lider opozicone Nove stranke Zoran Živković takođe je najavio da će podneti niz amadmana, istakavši da Srbija danas ima činovnika za dve države i da je zbog toga potrebno otpustiti oko 15 odsto zaposlenih u državnoj upravi.

Poslanik vladajuće Sprske napredne stranke Veroljub Arsić rekao je da je situacija u državnoj upravi loša, i da je predložen set zakona korak ka suštinskim reformama.

Podršku zakonima najavili su i poslanici vladajuće koalicije iz Socijalističke partije Srbije (SPS), Jedinstvene Srbije (JS), Nove Srbije (NS), koalicije Srpskog pokreta onove i Demohrišćanske stranke, Socijaldemorkatske partije Srbije (SDPS), a koji su izneli i nekoliko zamerki.

POVEZANE VESTI

Petak 05.09.2014. 18:46
''Kori, šta bi ti tata rekao da vidi u kakvoj si Vladi?'' NIŠTA, pohvalio bi je, jer je ista kao oni s´ kojima je. ----- Ko je Kori Udovički Dete titove PERJANICE generala komuniste ona je i nećaka bolivijskog diktatora Kori Udovički je rođena 04. decembra 1961. godinu u La Pazu, Bolivija. Otac joj je bio španski borac i general, pokojni Lazar Udovički. Majka Kori Udovički je Bolivijka, a ujak joj je bio predsednik Bolivije koga je smenio EVO Morales. Njen ujak, bivši predsednik Bolivije, Gonzalo Sančez de Lozada, svrgnut je kao najgori diktator, jer je počeo da zavodi surovi "liberalnu ekonomiju", zapravo klasičnu otimačinu za interese krupnog kapitala, ....
Subota 06.09.2014. 08:50
Sigurno je nisu poslali da bi mi jeli kolače sa suvim grožđicama...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online