Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Četvrtak 28.08.2014.
12:26 >> 17:34h
Beta A

Stefanović: Teroristi su ubili žandarma

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović naredio je danas, posle pogibije žandarma u Kopnenoj zoni bezbednosti kod Kuršumlije, da se tamo pošalju "snažne policijske snage" koje će zaštititi stanovništvo i vitalne interese Srbije.

Tražićemo najstrožiju kaznu za odgovorne: Nebojša Stefanović
 

Ministar je, kako se navodi u saopštenju policije, ocenio da je žandarm Stevan Sinđelić ubijen u terorističkom napad.

"Republika Srbija neće tolerisati terorističke napade na svojoj teritoriji i policija će najoštrije odgovoriti na svaki napad. Zahtevaćemo da se počinioci terorističkog akta pronađu i najoštrije kazne", naveo je Stefanović.

Ministar je izrazio saučešće porodici Stevana Sinđelića.

Preminuo žandarm koga su ranili Albanci

Beogradski sindikat policije i policijskih starešina saopštio je da je pogibija žandarma Stevana Sinđelića zločinački teroristički napad na državu, ali
da je potrebno ispitati kako je došlo do toga i da li postoji odgovornost njegovih starešina.

KPS traži ubice

Ministarstvo unutrašnjih poslova samoproklamovanog Kosova istražuje incidente u blizini Merdara, u kojima je poginuo srpski žandarm, rekao je zamenik ministra Saša Rašić.

"Sindikat zahteva od rukovodstva MUP-a Srbije iscrpnu i krajnje ozbiljnu istragu kojom bi trebalo da se utvrdi ne samo nesporan teroristički akt, već i kako je došlo do smrtnog ranjavanja kolege Sinđelića ako se zna da je puškaranja u istom reonu bilo pre samo 24 sata od tragičnog događaja", navodi se u saopštenju.

Taj sindikat je dodao da je potrebno ispitati da li je Sinđelić imao odgovarajuću zaštitnu opremu.

"Možda je tragični događaj i dobar razlog da se ispita i odgovornost starešina, njihova taktička stručnost u ovakvim događajima, ozbiljnost kojom se pristupilo (ne samo u ovom slučaju) suzbijanju šumokrađa na uvek bezbednosno nestabilnoj Kopnenoj zoni bezbednosti", stoji u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi nije previše zabrinut povodom najava srpskog ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića o povećanju policijskih snaga u području oko kopnene zone bezbednosti, prenose u četvrtak kosovski mediji.

Redžepi je u saopštenju za kosovski portal "Indeksonline.net" ocenio da je pravo Stefanovića da preduzima mere.

"Stefanović je na svojoj terotoriji. On preduzima mere jer je tamo bilo ilegalne seče šume. I ja kažem da on ima pravo da preduzima mere", naveo je Redžepi kratko za taj portal.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.08.2014. 12:44
Jedinica za Specijalne Operacije-Terorizam je bolest.............POSALJI TE DOKTORA.
Četvrtak 28.08.2014. 13:04
Gospodine Ministre, pa sto pustiste teroriste da se sutra dan vrate i pokupe sve sto su dovezli i doneli,ako je ova vest tacna? Ako je tacna, to je bruka i sramota. Vratiti i Vojsku Srbije na administrativnu granicu. a Arnauti neka se bune koliko god hoce. Jasno i glasno im treba dati do znanja da je Srbija drzava na celoj svojoj teritoriji, i da se njeni zakoni i Ustav moraju postovati. Jasno i glasno!!! Pokojnom Sindjelicu neka Gospod Bog podari vecni mir i spokoj i neka ga andjeli cuvaju.
Četvrtak 28.08.2014. 13:05
И шта ћете да урадите по том питању ? Да држите "оштре" конференције за штампу ? па ви ни на обичну таблу (Н.Пазар) не смете да кренете, камоли на живу силу... И треба жандаре да тамане ко вашке... ваљда ће некоме доћи из дупета у главу...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online