Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 26.08.2014.
10:03
Beta A

“Nećemo zaraditi na sankcijama Rusiji“

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da odluka Srbije da dodatno ne subvencioniše izvoz u Rusiju neće previše uticati na privredu države.

Ono što Srbija izvozi u Rusiju znatno je manje od onoga što u tu zemlju izvoze drugi: Rasim Ljajić
 

Srbija nema kapacitete da osetnije poveća izvoz u Rusiju, ali on je rastao i pre sankcija koje je toj zemlji uvela EU, kazao je Ljajić za dnevni list "Blic".

"Mi smo u prvih šest meseci ove godine, kada nije bilo sankcija EU prema Rusiji, povećali izvoz poljoprivrednih proizvoda i hrane u Rusiju za 68 odsto. Ali ono što mi izvozimo neuporedivo je manje od onoga što u Rusiju izvoze drugi", rekao je ministar trgovine.

Prema njegovim rečima, Srbija je u 2013. u Rusiju izvezla robu vrednu 50 miliona evra, a Evropska unija 1,8 milijardi.

Kada je reč o naporima Kosova da dobije međunarodni pozivni telefonski broj, Ljajić je kazao da se Srbija obavezala briselskim sporazumom da će podržati taj proces, ali samo na način koji poštuje standarde i principe Međunarodne telekomunikacione unije.

"Ništa oni tu ne mogu bez Srbije. To ne može da se uradi tako kako su u Prištini, a i pojedinci u Briselu, zamislili", naglasio je on.

Ljajić je najavio da će tender za prodaju digitalne dividende biti raspisan odmah po okončanju procesa digitalizacije, 17. juna 2015. godine, i izrazio očekivanje da će država od toga zaraditi između 70 i 100 miliona evra.

POVEZANE VESTI

Utorak 26.08.2014. 10:09
"Srbija nema kapacitete da osetnije poveća izvoz u Rusiju..." ? - ал' има капацитете да пуни буџет "фиат"-а, "јуре", "мк комерца", разно-разних хрватских компанија, "монсанта" и сл. "добротвора" ... Такође - има капацитета да обнавља возни парк јавних служби и државне управе сваке 2 године ??? Додуше - пошто ми никад ништа и "нисмо" производили, није ни "чудо" да сада немамо капацитете... матер вам је*ем погану....
Utorak 26.08.2014. 10:41
Rasime kako te nije sramota da glumis nekog zbunjenog naivka kad si isto go*no kao i ostali politicari koji gledaju svoj interes a dozvoljavaju zapadu da od nase drzave pravi kantu za otpatke a od naseg naroda jeftino roblje. Probudice se ovaj narod kad tad a onda ce da vam bude zao ali bice kasno za pokajanja i izvinjenja moj Rasime.
Utorak 26.08.2014. 13:45
Nisi ti kriv rasime nego ove nase 3,14cke sto se kriju iza tebe....a vi "velikosrbi"iz vladajuce elite jedite govna siti....i posle mars u tri lepe 3,14cke materine i popusite mi ovaj moj krivak.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online