Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Petak 22.08.2014.
12:36 >> 14:00h
Beta, Vestionline A

Vučić: Poštovaćemo volju EU, ali...

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija poštovati volju i preporuke EU i neće davati dodatne subvencije za izvoz robe u Rusiju, ali neće uvesti sankcije Rusiji zbog sukoba u Ukrajini.

Srbija će poštovati volju i preporuke koje je dobila od Evropske unije: Vučić
 

"Nećemo braniti izvoz, nego samo nećemo davati nove subvencije za izvoz robe u Rusiju. Poštovaćemo preporuku EU, jer je članstvo u uniji naš cilj", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Vučić je upitao da li je Srbija prodavala tenkove Ukrajini kada je počeo sukob, kao neki iz EU, i da li je Srbije prodavala Rusiji brodove.

Privrednici, ne igrajte se

Vučić je istovremeno pozvao privrednike da se ne igraju i da ne
prepakuju robu iz inostranstva i da je u Rusiju izvoze kao domaću,
jer bi zbog toga mogli da "završe u zatvoru", nego da povećaju
proizvodnju i računaju šta će zaraditi za 24 meseca, a ne za 24
sata.

"Nismo. Ne razumem reč solidarnost sa zemljama EU. U čemu solidarnost? Niko nas nije pitao kada su uvođene sakncije Rusiji niti kada je Rusija uzvratila kontrasankcijama. Je li moguće da mi, ni luk jeli ni luk mirisali, budemo krivi i jednima i drugima ", rekao je Vučić.

Premijer je naglasio da pismeno obaveštenje koje je stiglo iz Brisela nije pravi demarš jer nema potpise svih 28 ministara, već upozorenje EU koje veoma ozbiljno shvata, ali da nijednog trenutka sadržaj tog upozorenja ne želi da potcenjuje jer bi to, kako je rekao, bilo neodgovorno.

- Odgovorno ćemo se poneti i ispoštovaćemo sve što traži EU. Ponašaćemo se u skladu sa preporukama, ali sankcije Rusiji nećemo uvoditi jer to je program Vlade za koji su građani glasali. Nema potreba za dodatne subvencije, rekao je Vučić i dodao da je on još u kampanji najavio da nam je strateški cilj ulazak u EU, ali i da moramo da sačuvamo dobre odnose sa Rusijom jer je to volja građana i politika Vlade Srbije.

Premijer se na konstataciju EU da Srbija u slučaju sankcija Rusiji treba da pokaže solidarnost zapitao "Čemu? Nisu nas pitali kada su uvodili sankcije Rusiji, niti nas je iko pitao kada je Rusija uvodila kontramere".

"Francuska može da izvozi Rusiji ratne brodove, a Srbija ne može maline?!"

"Ne očekujem nikave sankcije EU"


Vučić je rakao da ne očekuje nikakve sankicije Evropske unije zbog novonastale situacije, poručujući da Srbiju vidi kao uspešnu i modernu zemlju.
- Ne očekujem nikakve sankcije, niti Srbija ništa ne gubi ovim. Da li Srbija može nešto da dobije, to nema veze ni sa Rusijom i Evropljanima, već od nas samih, poručio je premijer, naglašavajući da Srbiju vidi kao uspesnu i modernu zemlju i da očekuje da već 2016. godine Srbija bude zemlja sa najvećim privrednim rastom u EU.


- To već nekoliko puta ponavljam i to samo znači da dobro znamo šta radimo i to moraju naši ljudi da razumeju, rekao je Vučić i poručio da uspeh naše zemlje zavisi od nas samih, našeg rada, mera i posvećenosti.


- Ako toga ne bude, neće biti ni rezultata - podvukao je Vučić, navodeći da "mi svoju sudbinu držimo u svojim rukama".

POVEZANE VESTI

Petak 22.08.2014. 12:45
Hahah koja izjava !!! "Necemo izvoziti da ne uvodimo sankcije" . Toliko su glupi da ne znaju iskorititi stanje. Ako vec hoce ta sposobna vlada da uvede srbiju u uniju trebaju im zapretiti ulaskom u evroazijsku uniju. Ruska oaza u evropi je posljednje sto bi im trebalo pred vratima i primili bi ih sutra vec u uniju! Ali tako,je to sa bezkicmenjacima. Ako nam ne treba unija ili nas ne prima,u cemu je onda problem? Sta su se toliko us*rali ?!
Petak 22.08.2014. 13:32
Kad covek izgubi svoje licno misljenje (ili ga jeftino proda) je gore nego biti gubavac.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online