Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Petak 22.08.2014.
12:36 >> 14:00h
Beta, Vestionline A
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija poštovati volju i preporuke EU i neće davati dodatne subvencije za izvoz robe u Rusiju, ali neće uvesti sankcije Rusiji zbog sukoba u Ukrajini.
Petak 22.08.2014.13:17
Vijest sa početka članka nije tačno prenešena. Dakle, rekao je da će Srbija nastaviti da izvozi, čak i još više nego do sada, ali da se ne bi smjelo desiti da tuđe proizvode prepakujemo i onda u naše kese pakujemo, da bi ih zatim prodavali Rusima kao srpske, a naknadno se ispostavi da su iz EU ili odakle već.!!!
Petak 22.08.2014.13:17
Velju, a đe će golać no da puže i da se zavuče u tuđinovu guzicu ne bi li opravdao ono čega srpskom narodu na pada na pamet. Daće Bog da se Srbin dozove pameti i junačkoj ruci pa da razjuri ovaj gad koji gadi ovu lijepu zemlju, našu otadžbinu.
Petak 22.08.2014.12:45
Hahah koja izjava !!! "Necemo izvoziti da ne uvodimo sankcije" . Toliko su glupi da ne znaju iskorititi stanje. Ako vec hoce ta sposobna vlada da uvede srbiju u uniju trebaju im zapretiti ulaskom u evroazijsku uniju. Ruska oaza u evropi je posljednje sto bi im trebalo pred vratima i primili bi ih sutra vec u uniju! Ali tako,je to sa bezkicmenjacima. Ako nam ne treba unija ili nas ne prima,u cemu je onda problem? Sta su se toliko us*rali ?!
Petak 22.08.2014.13:32
Kad covek izgubi svoje licno misljenje (ili ga jeftino proda) je gore nego biti gubavac.
Petak 22.08.2014.14:18
Vucicu nekada dok si bio opozicija kenjao si o kukama i motikama o gladnom narodu o srpskoj deci koja nemaju uslove. Sada kada imas moc u rukama pokazao si koliko vredis kao zivotinja. KUKA i MOTIKA izraz izdajice Radikala u teraca zemlje u sunovrat
Petak 22.08.2014.14:50
shvatite jednu stvar - prosta je - vučić ne bi ni bio doveden na vlast, da je zamišljeno da srbija treba da se oporavi...? dokle god njegovo i njemu sličnih pogano seme truje ovu zemlju - dotle spasa srbiji nema...
Petak 22.08.2014.14:51
Господине Вучићу, премијер једне државе "не поштује" никога већ се држи равноправно са сваким. Кад овако нешто изјавите, онда пре свега не поштујете самога себе. ЕУ не поштује саму себе, јер је све већи и већи слуга САД. Француска која никад није ратовала у Ираку, пристаје, мора, да прими на хиљаде ирачана у Франацуску. Француски народ је револтиран, али му је као и нашем, има власт коју је изабрао а, додуше ни једна друга није била боља, Поштујте ви себе, своју државу и свој народ па ће ићи мало боље. Били је и тежих времена па се ипак преживило. Ми смо, у неко доба, копањем и тешким радом на њивама преживели па и сада Србија ако обради сваку своју њиву неће морати да проси и да се понижава
Petak 22.08.2014.15:16
E, bojkotišem Nemačku. A šta EU misli ili kaže ne pitam - jednostavno ne dolazim na tu ideju.
Petak 22.08.2014.15:57
Prvo i osnovno (ali ne i zadnje): Vec godinama unazad, MMF (ekspozitura medjunarodne bankarske mafije - "banksteri") insistira na smanjenju ili ukidanju bilo kakvih subvecija (poljo)privredi. To bi, od prilike, znacilo isto kao kada bi ste imali nalaziste zlata, ali, neko od vas zahteva da ne ulazete novac u to "u interesu" stednje. Ovakvim zahtevom, zemlje koje zestoko subvencionisu svoje (poljo)privrednike kada je u pitanju izvoz zele da nametnu rasturenoj, ponizenoj,bombardovanoj, sankcijama bacenoj na kolena, Srbiji da ne ulaze u svoju proizvodnju (jer svaka se subvencija, sada, moze podvesti pod "podsticanje izvoza u Rusiju").
Petak 22.08.2014.15:57
I na taj nacin povecavaju zavisnost od njihovih proizvoda i kapitala, jer ne stvara svoje. Odgovor da je "EU nas strateski cilj" znaci samo jedno: da cemo se povinovati svim zahtevima. A ono sa (ne)placenim racunom za struju je bio vrhunac komedije!
Petak 22.08.2014.16:45
Nisam ni sumnjao da ce strucnjaci da daju svoj sud o politickoj situaciji, uvozu izvozu, da preberu jabuke, uprskaju maline, da popnu cene i izvezu Srbiju u Rusiju. Nisam ni sumnjao da trebamo sve da izvezemo da nam braca ne trpe gladna, da ceo svet napravimo ludacima samo mi da ispadnemo pameti. Niko se i ne pita sto izvozimo beli luk iz Kine, crni iz Severne Koreje, a sok od jabuka gle cuda iz Rusije. Pa se pitam da li je to sok od onih trulih jabuka sto smo ih izvezli u bratsku Rusiju. Dok mi uvozimo sve od luka pa do piletine Rusima ce mo da prodamo muda mesto bubrega, da nije smesno bilo bi zalosno, svi komentarisu a da se neko nije udostojio ni da procita tekst.
Petak 22.08.2014.17:01
Stani, a sta to treba da citam (a procitao sam)? Gledao sam (i slusao) celu konferenciju za stapmu. Razlika izmedju ispranih mozgova koji glasaju za njega i nas koji uopste ne glasamo (jer namamo za koga) je u tome sto mi drugi umemo da citamo i izmedju redova. Vrlo uspesno je zamaglio cinjenicu da je, u sustini, prihvatio sve sto mu je EU nalozila. "Necemo posebno subvencionisati izvoz u Rusiju"!!!??? A po kom ce to kriterijumu moci da napravi razliku izmedju subvencionisanja sopstvene (poljo)privrede i izvoza u Rusiju? "Necemo nikom zabranjivati izvoz u Rusiju"? A kako ce znati, da neka eventualna, nova, subvencija, nece dovesti do viska proizvoda i izvoza u Rusiju? Opet bla-bla-bla...
Petak 22.08.2014.17:20
E sad lepo procitaj sta si napisao i bice ti jasnije sta je bla-bla-bla. To je neka tvoja prica i to svakog dana ista, menjaju se samo pisci, roman je isti i sto je napisano sve je procitano izmedju redova. Rusiji nisu uvedene sankcije i nece biti novih subvencija to je sva problematika, samo sto mnoge sad boli sto Vucic nije rekao da uvodi sankcije Rusiji. Ja prosto i neznam nasta mi mozemo da uvedemo sankcije, sta to mi tolko proizvodimo da bi izvozili. Da izvozimo papriku koju uvozimo iz Makedonije? Ili kao u Sloveniju izvozimo papriku a uvozimo ,Ajvar. Ili kao kostunica sto je prodao Todoricu celo poljuprivredno dobro, sa sve pekarskom proizvodnjom, a onda je Srbija ugovorila uvoz sendvi
Petak 22.08.2014.17:56
Ociti ni ti nisi mene dobro citao. Dobro, da uprostim. Nas izvoz u Rusiju je i tako minoran. Dakle, ne radi se o tome, vec o poruci da "Srbija MORA" da se solidarise sa politikom EU prema Rusiji. Sto, opet, implicira gubitak jedinog stalnog politickog zastitnika u UN. Drugi, podmukli cilj je da se spreci bilo kakvo povecavanje ili uvecavanje postojecih subvencija (i tako skoro nepostojecih) a time i bilo kakvo povecanje proizvodnje bilo cega (jer se odmah moze protumaciti "stimulacijom izvoza u Rusiju"). na taj nacin ce samo da raste zavisnost Srbije od EU i njohovih "velikodusnih" kredita.
Petak 22.08.2014.18:35
Upravo tako, nas izvoz u Rusiju je tako minoran, da ja neznam zasto je neko i dizao glas da treba da se Rusiji uvode sankcije. Mi ne samo sa Rusijom, vec sa svima imamo negativan izvozno-uvozni bilans. Treba da se zabrinu oni sto su na Rusko trziste izvozili po desetak milijardi i imali pozitivan bilans, sta mi pricamo sa bednih dvadesetak miliona evra, treba da nas je sramota da se javljamo, a ne prepucavamo kako Vucic nesme da uvede sankcije rusiji, ne uvodimo ih Rusiji vec nama. Subvencija. Nasta? Na budalastine. Nemamo mesa mi da prezivimo, sta da damo subvencije Kosticu na secer, ili da smo znali pre pet godina sta ce da bude, sad je kasno i pricat o tome.
Petak 22.08.2014.17:54
ološu jedan igraš se budućnošću moje dese, psino jedna crko dabogda, sve radi ološu da bi se oprao rad ratno huškanja tokom devedeseti...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)