Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 21.08.2014.
18:00
J. Arsenović - Vesti A

Tomi Lijež preči od Cera?!

Na zvaničnom sajtu predsednika Srbije kao jedna od centralnih fotografija stoji grupni portret šefova evropskih država kada su se početkom avgusta okupili u Liježu na komemorativnoj svečanosti povodom nemačke invazije na Belgiju i otvaranja zapadnog fronta. Među predsednicima i krunisanim glavama u prvom redu je i Tomislav Nikolić.

Jubilej slavne bitke obeležen bez predsednika Srbije
 

Predsednika Srbije, međutim, nije bilo pre dva dana u Tekerišu, na centralnoj državnoj manifestaciji kojom je obeležen vek od Cerske bitke, prve savezničke pobede u Prvom svetskom ratu. Njegovo odsustvo je tim uočljivije jer su upravo ceremonijalni događaji u slavu prošlosti deo radnih obaveza šefa države.


Nezvanično, predsednik Nikolić se ovih dana odmara u Turskoj.


Za istoričara Čedomira Antića, odsustvo predsednika nije sporno.
- Mislim da ima pravo da ide na godišnji odmor, osim ako je u pitanju vanredna situacija u zemlji - komentariše Antić.


Iako niko ne spori pravo šefu države da ide na godišnji odmor, postavlja se pitanje da li je njegov kabinet napravio propust kada je sastavljao spisak obaveza ovoga leta, pa je izostavio obeležavanje Cerske bitke iz agende predsednika? Pres služba predsednika Srbije "Vestima" nije prosledila odgovor na pitanje zašto je Nikolić izostao sa ceremonije polaganja venaca cerskim junacima.


Etnolog Dragomir Antonić smatra da u izostanku šefa države ne treba tražiti skrivene poruke i da se verovatno radi o protokolu.


- Nisam upućen u državni protokol, ali mislim da treba proveriti da li na ovakvim svečanostima državu predstavlja ili predsednik države ili predsednik Vlade. Verovatno je ranije postignut dogovor da to ovog puta bude premijer Vučić - komentariše Antonić, koji se i sam tog dana nalazio na Ceru, ali na liturgiji koju je u jutarnjim časovima služio patrijarh Irinej u novoj crkvici brvnari posvećenoj cerskim junacima.


Antonić ostavlja mogućnost da će se predsednik naći u glavnoj ulozi kada pred kraj godine Srbija bude obeležavala vek od Kolubarske bitke, još značajnije pobede srpske vojske, predvođene slavnim vojskovođom vojvodom Živojinom Mišićem.

Juri kantrimena

Dragomir Antonić duhovito primećuje da ako bi išli tragom tabloidnog novinarstva, onda bi moglo da se kaže da je predsednik Nikolić bio sprečen da prisustvuje državnoj ceremoniji zato što je ovih dana na tajnoj misiji u Turskoj "gde juri onog sa kantrimenom".
- Šalu na stranu, ipak su među članovima vlade bili i Nikolićevi izaslanici, savetnici Ivan Mrkić i Jasmina Mitrović Marić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.08.2014. 18:16
Банда нема поштовања према онима који их одбранише деведесетих а да има за оне који ослободише цели Балкан.Али браћо и сестре Срби бирали сте стоку сада уживајте уз њих!
Četvrtak 21.08.2014. 18:19
Bolje i da se ne pojavljuju, vec su se svima smucili glumeci rodoljublje na godisnjicama istorijskih pobeda Srbije.
Četvrtak 21.08.2014. 20:05
HAHAHAHAHAHA pa 'de sme ovaj "akademik" posle Gazimestana više u javnost ? a i koji će na Ceru - samo da skrnavi Sveto mesto svojim smradom...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online