Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 15.08.2014.
23:34
Beta A

Užičani možda nemaju ispravnu vodu, ali imaju novo rukovodstvo

Ekonomista Tihomir Petković (SNS) izabran je za gradonačelnika Užica na poslednjoj sednici Gradske skupštine. Petkovićev izbor podržao je tajnim glasanjem 41 odbornik, dok je šest glasalo protiv.

Vladajuća koalicija, koju u Užicu čine SNS-SPS-NS-DSS-SDPS-SPO, na taj način je potvrdila da ima stabilnu većinu u gradskom parlamentu koji ima 67 mesta.

Nove "vođe" izabrane u Užicu
 

Na 34. sednici užičke skupštine, za zamenika gradonačelnika izabran je član SPS-a Vidoje Drndarević, koji je tu funkciju obavljao i do sada, a za zamenika predsednika Gradske skupštine izabran je Petar Ristović iz Srpskog pokreta obnove.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković rekao je u ekspozeu da je "Užice danas grad problema", navodeći kao prioritete rešavanje problema vodosnabdevanja i rekonstrukciju fabrike vode na Cerovića brdu, za koju je potrebno izdvojiti između četiri i sedam miliona evra.

Novi članovi rekonstruisanog Gradskog veća su Dragoljub Kostić, koji će se baviti javnim preduzećima, Jelena Vasović-Vićović, zadužena za kulturu, obrazovanje i sport, Sanja Janković, koja će voditi sektor poljoprivrede, Milan Vitić, koji će se baviti privredom i investicijama, dok je Snežana Janjić zadužena za zaštitu životne sredine.

Za vođenje istih ili drugih resora, od danas su zaduženi Zoran Adžić, koji će voditi budžet i finansije, Vesna Sredić je zadužena za turizam, Branku Gavriloviću je pripao sektor omladine i brige o porodici, a Zoranu Kovačević mesne zajednice.

Za vanredne situacije zadužen je Zoran Milojević, dok će Budimir Vujović voditi sektor saobraćaja.

Gradsko rukovodstvo Užica podnelo je ostavku 1. avgusta ove godine, nakon pisane ostavke bivšeg gradonačelnika Saše Miloševića (SNS) i zahteva Vlade Srbije da izvršna vlast u tom gradu podnese ostavku zbog problema za vodom za piće sa gradskog  vodovoda.

U novoj gradskoj vlasti Užica nema više predstavnika URS-a, dok su prema koalicionom sporazumu potpisanom 6. avgusta ove godine, njene članice postale SDPS i SPO.

U užičkom parlamentu u opoziciji su DS sa 18, LDP sa jednim i URS sa pet odbornika dok odbornici Saša Dodić i Jelena Raković-Radivojević, u Gradskoj skupštini nastupaju samostalno.

POVEZANE VESTI

Petak 15.08.2014. 23:46
Немате ви правог "човека" за почасног грађанина ,,,,, то вас кеца.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online