Petak 15.08.2014.
23:34
Beta

Užičani možda nemaju ispravnu vodu, ali imaju novo rukovodstvo

Vladajuća koalicija, koju u Užicu čine SNS-SPS-NS-DSS-SDPS-SPO, na taj način je potvrdila da ima stabilnu većinu u gradskom parlamentu koji ima 67 mesta.

Nove "vođe" izabrane u Užicu
 

Na 34. sednici užičke skupštine, za zamenika gradonačelnika izabran je član SPS-a Vidoje Drndarević, koji je tu funkciju obavljao i do sada, a za zamenika predsednika Gradske skupštine izabran je Petar Ristović iz Srpskog pokreta obnove.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković rekao je u ekspozeu da je "Užice danas grad problema", navodeći kao prioritete rešavanje problema vodosnabdevanja i rekonstrukciju fabrike vode na Cerovića brdu, za koju je potrebno izdvojiti između četiri i sedam miliona evra.

Novi članovi rekonstruisanog Gradskog veća su Dragoljub Kostić, koji će se baviti javnim preduzećima, Jelena Vasović-Vićović, zadužena za kulturu, obrazovanje i sport, Sanja Janković, koja će voditi sektor poljoprivrede, Milan Vitić, koji će se baviti privredom i investicijama, dok je Snežana Janjić zadužena za zaštitu životne sredine.

Za vođenje istih ili drugih resora, od danas su zaduženi Zoran Adžić, koji će voditi budžet i finansije, Vesna Sredić je zadužena za turizam, Branku Gavriloviću je pripao sektor omladine i brige o porodici, a Zoranu Kovačević mesne zajednice.

Za vanredne situacije zadužen je Zoran Milojević, dok će Budimir Vujović voditi sektor saobraćaja.

Gradsko rukovodstvo Užica podnelo je ostavku 1. avgusta ove godine, nakon pisane ostavke bivšeg gradonačelnika Saše Miloševića (SNS) i zahteva Vlade Srbije da izvršna vlast u tom gradu podnese ostavku zbog problema za vodom za piće sa gradskog  vodovoda.

U novoj gradskoj vlasti Užica nema više predstavnika URS-a, dok su prema koalicionom sporazumu potpisanom 6. avgusta ove godine, njene članice postale SDPS i SPO.

U užičkom parlamentu u opoziciji su DS sa 18, LDP sa jednim i URS sa pet odbornika dok odbornici Saša Dodić i Jelena Raković-Radivojević, u Gradskoj skupštini nastupaju samostalno.

2024 © - Vesti online