Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.08.2014.
15:44
Beta A

"Biće od Beograda do Zlatibora za sat i po"

Izgradnja deonice Koridora 11, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga počela je danas, a predstavnici Vlade Srbije ali i izvođači radova iz Kine očekuju da posao bude završen ako je moguće i pre zvaničnog roka koji ističe 30. aprila 2017.

Vučić na otvaranju radova na deonici Koridora 11
 

Ukupno bi trebalo da bude izgrađeno oko 26 kilometara deonice od Obrenovca do Uba i oko 23 kilometra od Lajkovica do Ljiga, a za to su namenjena sredstva od oko 333,4 miliona dolara.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao početku radova na izgradnji deonice Koridora 11, rekao je novinarima da je i sa predstavnicima kineske kompanije Šandong hajspid razgovarao o tome da ako je moguće put bude osposobljen već početkom 2017. godine.

"U tom slučaju moglo bi da se stigne za sat i po, umesto tri sata, od Beograda do Zlatibora", kazao je Vučić i istako da bi to bilo od velikog značaja za građane i za sve korsnike tog putnog pravca.

"Počinjemo na srećni broj"

Ambasador Kine Li Mančang rekao je da je za Kinu broj osam bitan i srećan a da radovi počinju baš 8. dana 8. meseca u kalendarskoj godini.

"Ta kompanija koja gradi auto-put je broj jedan u našoj zemlji kad je reč o autoputevima a krajem ove godine kompanija bi trebalo da uđe i u red 500 najvećih u svetu", rekao je ambasador Kine.

Razgovarajući i sa radnicima i izvođačima i nadležnima, Vučić je naveo da nema nikakvog produženja rokova iako aneks ugovora pominje mogućnost da radovi traju i do jula 2017.

"Neću da čujem ni za kakve anekse. Rok je 30 april 2017. Nema produžetka, okačite mačku o rep", rekao je Vučić. On se izvinio zato što nekada mora da upotrebljava i prejake reči ali, kako je naveo, to je i kada je reč o javnim radovima u Srbiji ponekad potreban vid pritiska.

Vučić je kazao da će biti transparento i javno građanima obznanjeno koliko je za svaku deonicu puta utrošeno. "Nećemo praviti Potemkinova sela", poručio je Vučić.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure Zorana Mihajlović rekla je da rokovi i dinamika radova moraju da se poštuju a mora da se završava ako je moguće i pre rokova.

"Mi ćemo sa naše strane da pomognemo građevinskoj industriji. Bitni su kvalitet, cena i vreme", poručila je Mihajlovićeva.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online