Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Utorak 05.08.2014.
11:33
Beta A

"Naš stav o Ukrajini nije neutralnost"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da stav Srbije o ukrajinskoj krizi nije neutralnost, ali da Srbija nije nametnula nikakve sankcije Rusiji zbog mnogih političkih, ekonomskih i istorijskih razloga.

Na putu smo ka EU ali ne namećemo sankcije Rusiji: Aleksandar Vučić
 



On je gostujući na Si-En-Enu ponovio da Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, uključujući i Krim kao sastavni deo te države, ali da mnogi drugi faktori utiču da Beograd ostane uzdržan kada je riječ o uvođenju sankcija Rusiji.

"Mi jesmo na putu ka EU, ali ne namećemo sankcije Rusiji, što znači da moramo da štitimo našu ekonomsku i političku budućnost. Pričamo o projektu 'Južni tok', zavisni smo od ruskog gasa, kao i od našeg izvoza u Rusiju, posebno poljoprivrednih proizvoda. To su činjenice sa kojima se suočavamo i ja to ne mogu da poreknem", istakao je Vučić, prenose beogradski mediji.

Vučić je ukazao da je imao niz značajnih razgovora sa "evropskim prijateljima" Srbije o nekim važnim ekonomskim pitanjima za Srbiju, među kojima je najvažniji upravo projekat "Južni tok".

"Kao što znate, imao sam priliku da razgovaram sa nemačkim kancelarom Angelom Merkel, premijerom Francuske Manuelom Valsom, a o ovim pitanjima diskutovali smo i sa Manuelom Barozom i komesarom Štefanom Fileom. Naravno, imamo interese o kojima treba da se staramo, moramo da vodimo računa o našim građanima", rekao je premijer Srbije.

Govoreći o Prvom svetskom ratu i činjenici da je on počeo "U susedstvu - u Sarajevu" Vučić je rekao da je Gavrilo Princip ispalio taj prvi metak i da ima različitih procena o tome u zavisnosti da li ga tumači srpska ili nemačka strana, ali da je taj događaj jedan od razloga zbog koga Srbija teži miru.

"Činimo sve da bismo očuvali našu poziciju faktora stabilnosti u regionu. Da ne stvaramo više probleme, da ne budemo deo problema, već da budemo deo rešenja. Da budemo deo stvaranja moderne države, da stvorimo najbolje moguće uslove u ovom regionu. To je razlog zbog kojeg ne želimo da učestvujemo ni u kakvim sukobima, borbama, ničemu sličnom", poručio je Vučić.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.08.2014. 11:39
"On je gostujući na Si-En-Enu ponovio da Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, uključujući i Krim kao sastavni deo te države..." ------------------------------ Вучићу, једеш фекалије на ангро дакле!
Utorak 05.08.2014. 11:40
Hristos zahtjeva; budi na onoj strani koja je u pravu, ako oni na Majdanu imaju pravo da ruše vlast i dižu revoluciju i da ne poštuju dogovor koju su sklopili njevi prijatelji iz Evrope sa Putinom, onda i oni na Krimu imaju pravo da se opredjele po svojoj želji!
Utorak 05.08.2014. 14:55
Gledao sam celi intervju. U oci mi je upalo nekoliko cinjenica: Prvo - NJ.V. Vucic nije ni jednom direktno odgovorio na postavljeno pitanje vec je vrteo istu pricu "Srbija je stub stabilnosti u regionu...bla..bla..bla..", istovremeno je iskoristio priliku da progura pricu o svojim uspesima, medju koje je nabrojao i neoliberalni, robovlasnicki, prilagodjen poslodavcima i krupnom kapitalu Zakon o radu. Drugo, izjavio je da je Gavrilo Princip povukao okidac Prvog svetskog rata. Tu je nedostajala jedna recenica, koja bi sve bolje objasnila: Da je oruzje vec bilo napunjeno, sarzeri puni do vrha, topovi ukopani i da se cekala samo da pukne negde, neka petarda, pa da krene klanica...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online