Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 31.07.2014.
20:28
Srna A

“Vlada će se okrenuti ekonomskom oporavku Kosova“

Vlada Srbije nije zadovoljna opštim stanjem na Kosovu i Metohiji i u narednom periodu više pažnje posvetiće ekonomskim problemima u Pokrajini, izjavio je šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Sad je na red došlo rešavanje ekonomskih problema u pokrajini: Marko Đurić
 

Đurić je istakao da je u srpskim sredinama nezaposleno 60 odsto stanovnika i jedan od zadataka biće rešavanje tog i ostalih ekonomskih problema, koji su dugo bili u senci politike.

Govoreći o radu Vlade u prvih 100 dana kada je riječ o Kosovu, Đurić je rekao da se u tom periodu desilo sve što može teorijski da se desi.

"Prvi put od 1999. nije moguće formirati pokrajinsku vladu u Prištini bez razgovora sa srpskom zajednicom na Kosovu i Metohiji. Činjenica da je prvi put sednicom predsedavala jedna Srpkinja takođe je velika poruka ohrabrenja", kaže Đurić.

On napominje da se ništa ne može posmatrati van konteksta kontinuiteta od 2012. godine do danas, jer je tada došlo do zaokreta u politici prema Pokrajini.

Prema njegovim rečima, u septembru će biti održani novi razgovori o "Parku mira" na mostu preko Ibra koji razdvaja severni i južni deo Kosovske Mitrovice.

"Most je značajan zbog toga što to sprečava da se neko zaleti kolima u glavnu ulicu u severnoj Mitrovici. Zato je ljudima važno da nema nikakve dalje odluke bez dogovora sa njima", istakao je Đurić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 31.07.2014. 22:43
Sad ste našli kada ne smijete da prikvirite dolje bez dozvole kvazidržave NDKosova.
Petak 01.08.2014. 04:44
1.Zamrznuti odluke o EU i prikljucenje istoj. 2.Definisati ekonomsku saradnju sa svim drzavama svijeta. 3.Napraviti elaborat ekonomske saradnje sa EU, Rusijom , SAD-a i ostatkom svijeta. 4.Vlada da oformi timo za proizvodnju, prema utvrdjenom ekonomskom elaboratu prioriteta za odredjena trzista. 5.Da se proglasi ekonomska mobilizacija naroda Srbije za spas drzave. 6.Da se pristupi ekonomskom oporavku drzave centralizovano sa unaprijed odabranim timovima po razlicitim privrednim granam. 8.Da se oforme otkupne stanice ili zadruge koje ce unaprijed oformiti cijenu proizvoda i garantovati otkup istih ,po kvalitetu. 9.Da se zabrani uvoz svih artikala i privrednih proizvoda koje smo sami u stanju
Četvrtak 31.07.2014. 23:12
Hoce reci da Srbija ponovo dresi kesu za socijalisticku izgradnju siptarskog Kosova kao sto je bilo za vreme Austrougarskog kaplara. Neko naredio izgleda, njima dole vec sve ide odavde
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online