Četvrtak 31.07.2014.
20:28
Srna

“Vlada će se okrenuti ekonomskom oporavku Kosova“

Sad je na red došlo rešavanje ekonomskih problema u pokrajini: Marko Đurić
 

Đurić je istakao da je u srpskim sredinama nezaposleno 60 odsto stanovnika i jedan od zadataka biće rešavanje tog i ostalih ekonomskih problema, koji su dugo bili u senci politike.

Govoreći o radu Vlade u prvih 100 dana kada je riječ o Kosovu, Đurić je rekao da se u tom periodu desilo sve što može teorijski da se desi.

"Prvi put od 1999. nije moguće formirati pokrajinsku vladu u Prištini bez razgovora sa srpskom zajednicom na Kosovu i Metohiji. Činjenica da je prvi put sednicom predsedavala jedna Srpkinja takođe je velika poruka ohrabrenja", kaže Đurić.

On napominje da se ništa ne može posmatrati van konteksta kontinuiteta od 2012. godine do danas, jer je tada došlo do zaokreta u politici prema Pokrajini.

Prema njegovim rečima, u septembru će biti održani novi razgovori o "Parku mira" na mostu preko Ibra koji razdvaja severni i južni deo Kosovske Mitrovice.

"Most je značajan zbog toga što to sprečava da se neko zaleti kolima u glavnu ulicu u severnoj Mitrovici. Zato je ljudima važno da nema nikakve dalje odluke bez dogovora sa njima", istakao je Đurić.

2024 © - Vesti online