Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 26.07.2014.
15:26
Beta A

Pitanje za SNS: Da li se važi samo ono što premijer kaže?

Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Jovičić danas je na konferenciji za štampu odgovorio na optužbe Demokratske stranke i rekao da nije istina da je premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio smanjenje penzija, već da je u više obraćanja nagovestio da je to poslednja mera za kojom bi Vlada mogla da posegne. I kako sada to obraćanje da shvate penzioneri? Hoće li biti smanjenja ili neće? Ovo pitamo jer je ministar privrede i vršilac dužnosti ministra finansija Dušan Vujović 14. jula ove godine rekao: "Pokušaćemo da ostanemo na onome što je razumno. Mislim da je deset plus deset - 10 (odsto) plata 10 (odsto) penzije razumno"! Da li to znači da izjave ministara građani ne trebaju da uzimaju za ozbiljno?

Aleksandar Jovičić nije dozvolio novinarima da razjasne šta je ko mislio i rekao
 

"Premijer Vučić je rekao da će Vlada učiniti sve da stvori takav ambijent da do takve mere ne dođe", kazao je Jovičić na konferenciji za novinare.

Jovičić je time odgovorio na današnju izjavu portparolke Demokratske stranke Aleksandre Jerkov koja je, povodom najavljenog smanjenja penzija, podsetila da je premijer Vučić prethodnih meseci tri puta kazao da smanjenja penzija neće biti.

Jerkov je ukazala da velika podrška na izborima ne daje pravo SNS za "eksperimente nad građanima Srbije, kao što je smanjenje penzija, jer je, kao i uvek do sada, rezultat njihovih mera bio da građani žive još gore, a to sigurno nije ono za šta su glasali".

Jovičić je odgovorio da je Demokratska stranka "sprovodila eksperiment nad građanima" jer je za vreme njene vlasti otpušteno 350.000 ljudi, stopa nezaposlenosti je s 13 odsto porasla na 26, a privatizacija uništila privredu.

"Nećemo više dozvoliti pljačkaške privatizacije", kazao je Jovičić najavljujući da će Vlada uskoro pripremiti nove propise u oblasti privatizacije, kao i za postupak stečaja.

Potpredsednik Izvršnog odbora SNS je ukazao da će se reforme nastaviti, a da se SNS ne upušta u populizam da bi na narednim izborima ostvario bolji rezultat. Fumkcioner SNS je odmah po završetku svoje izjave novinarima izašao iz sale, tako da novinari nisu mogli da mu postave pitanja.

Međutim, bez obzira na prepucavanje SNS-a i DS-a, koje traje već mesecima, ministar zadužen za pitanje plata i penzija, Dušan Vujović, na javnom servisu, koji gledaju svi penzioneri, jasno je najavio smanjenje. On je rekao da svi, a ne samo radnici i penzioneri, moraju da podnesu teret za izlazak iz ove situacije i da se dođe na nivo koji je održiv do 2017. godine.

POVEZANE VESTI

Subota 26.07.2014. 15:43
Da li neko, uopste, sumnja u to?
Subota 26.07.2014. 20:48
Vucic sto je obecao protiv radnika i naroda sve je u roku ispostovao.Usvojio je zakon o radu gori nego Radulovicev,iako je pre izbora povukao njegov i cutao zlobno zarad izbora.I sta sada,kao treba da smo svi srecni sto Vucic ,,samo deset posto skida plate i penzije,,a moze da ih ukine,sada svi treba da smo srecni jer Vucic ima meko srce,vece zlo od Vucica nismo mogli da dobijemo.Najveci srbomrzac drzavu da nam vodi pa ne bi ovakav zakon o radu doneo i najavio otpustanja velika.Ovo je tek pocetak propadanja naroda.
Subota 26.07.2014. 20:50
"Jedan korak napred dva koraka nazad" demagogija, populizam, obmana, laz... Dokle cete nas zavitlavati? Porez treba da placaju advokati, zabavljaci, menadzeri... prvo ste trbali reformisati pravni i poreski sistem ( svako da placa porez bez izuzetka ) smanjiti agencije, procistiti lokal, ubrzati papirologiju... Koliko ste do sada zaposlili vasih ljudi u javnom sektoru od kako ste na vlasi ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online