Subota 26.07.2014.
15:26
Beta

Pitanje za SNS: Da li se važi samo ono što premijer kaže?

Aleksandar Jovičić nije dozvolio novinarima da razjasne šta je ko mislio i rekao
 

"Premijer Vučić je rekao da će Vlada učiniti sve da stvori takav ambijent da do takve mere ne dođe", kazao je Jovičić na konferenciji za novinare.

Jovičić je time odgovorio na današnju izjavu portparolke Demokratske stranke Aleksandre Jerkov koja je, povodom najavljenog smanjenja penzija, podsetila da je premijer Vučić prethodnih meseci tri puta kazao da smanjenja penzija neće biti.

Jerkov je ukazala da velika podrška na izborima ne daje pravo SNS za "eksperimente nad građanima Srbije, kao što je smanjenje penzija, jer je, kao i uvek do sada, rezultat njihovih mera bio da građani žive još gore, a to sigurno nije ono za šta su glasali".

Jovičić je odgovorio da je Demokratska stranka "sprovodila eksperiment nad građanima" jer je za vreme njene vlasti otpušteno 350.000 ljudi, stopa nezaposlenosti je s 13 odsto porasla na 26, a privatizacija uništila privredu.

"Nećemo više dozvoliti pljačkaške privatizacije", kazao je Jovičić najavljujući da će Vlada uskoro pripremiti nove propise u oblasti privatizacije, kao i za postupak stečaja.

Potpredsednik Izvršnog odbora SNS je ukazao da će se reforme nastaviti, a da se SNS ne upušta u populizam da bi na narednim izborima ostvario bolji rezultat. Fumkcioner SNS je odmah po završetku svoje izjave novinarima izašao iz sale, tako da novinari nisu mogli da mu postave pitanja.

Međutim, bez obzira na prepucavanje SNS-a i DS-a, koje traje već mesecima, ministar zadužen za pitanje plata i penzija, Dušan Vujović, na javnom servisu, koji gledaju svi penzioneri, jasno je najavio smanjenje. On je rekao da svi, a ne samo radnici i penzioneri, moraju da podnesu teret za izlazak iz ove situacije i da se dođe na nivo koji je održiv do 2017. godine.

2024 © - Vesti online