Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 25.07.2014.
05:39
B. Mandić - Vesti A

Kome smeta hirurg sa 7.000 operacija

Da su u Srbiji najbolji često na udaru (ne)vidljivih sila, koje nemaju veze sa strukom, potvrđuje i konkurs za izbor direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici.

Na svetskom glasu: Dr Aleksandar Nikolić
 

U jednom beogradskom listu objavljeno je da se na konkurs, inače otvoren još 13. juna, javio samo kandidat i to baš onaj koji ne ispunjava nijedan od potrebnih uslova.


Ovo ne bi bilo neobično da nije reč o dr Aleksandru Nikoliću, stručnjaku svetskog glasa koji iza sebe ima 7.000 operacija na otvorenom srcu. Svojevremeno je, kao prvi čovek ovog Instituta, uspeo da sa svojim timom listu čekanja za operacije skrati sa dve i po godine na dva i po meseca.

Operiše i bez reza

O ovom hirurgu, koji je medicinu završio u Novom Sadu, najbolje govore njegovi stručni uspesi. Svoju prvu samostalnu bajpas operaciju uradio je još u 27. godini. U Podgorici je u aprilu 2011. primenio revolucionarni zahvat - operaciju srca bez reza. Zamenio je aortni zalistak a da nije otvorio grudni koš. Sa koleginicom dr Milom Stajević uspešno operiše decu koja imaju probleme sa srčanim zaliscima.

Pošto nije hteo da pristane na kompromise na štetu pacijenata, u septembru 2006. godine poslali su ga na duži godišnji odmor. Nakon toga je uzeo neplaćeno odsustvo od godinu dana i na kraju sam dao otkaz.


Dr Nikolić potvrđuje za "Vesti" da se javio na konkurs za izbor direktora Instituta za KVB Vojvodine.


- Priložio sam sve što je traženo uz plan rada za naredne četiri godine koji predviđa i modernizaciju kardiovaskularne medicine i uvođenje svih intervencija koje se sada ne rade u Srbiji. Za taj plan i program dobio sam podršku od akademika prof. dr Ninoslava Radovanovića čiji sam đak bio i koji je voljan da u slučaju mog izbora, kao tvorac ove institucije, bude moj savetnik - objašnjava dr Nikolić.


Konkurs je, inače, trajao 15 dana. Upravni odbor ima rok od 30 dana da predloži kandidata Izvršnom veću Vojvodine, osnivaču Instituta, koje donosi odluku.


- Odustati neću, boriću se koliko god treba da srpsko zdravstvo bude stručno, efikasno i u službi pacijenata - poručuje dr Nikolić, inače član Evropskog udruženja kardiohirurga.

POVEZANE VESTI

Petak 25.07.2014. 06:31
Takvo Blago i niko da iskoristi!!Zapadne Zemlje ili odgovorni Ljudi bi ga postavili kao Sefa Bolnice.I sad da mi kaze nko da korumpirana Vlada hoce u EU???
Petak 25.07.2014. 06:13
У Војводини све полуге власти држи ДС. Све је јасно када се то има у виду.
Petak 25.07.2014. 10:10
Jedini covek koji je vredan postovanja. Covek koji postuje i spremacicu i obraca se sa vi i ne gleda sa visine kao njih 99 posto koji ako imaju veci polozaj od tebe,gledaju te kao da su bogovi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online