Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
26
Subota 19.07.2014.
13:13
Beta A

''Proterani Srbi nisu pretnja po papu''

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta izjavio je danas da Srbi koji su proterani iz Hrvatske nisu bili smetnja dolasku pape u Srbiju niti predstavljaju potencijalnu opasnost po njegovu bezbednost.

Nema razloga za bojazan: Papa Franja
 

Reagujući na izjavu patrijarha Irineja da papa nije pozvan na centralnu proslavu povodom 1.700 godina od objavljivanja Milanskog edikta zbog proteranih Srba, Linta je istakao da ta izjava nanosi veliku štetu izbeglicama u domaćoj i međunarodnoj javnosti.

Pročitajte još:

* Irinej: Dan koji će zaceliti rane iz rata

* "Ćirlicom nije napisano nijedno veliko zlo"

* Alojzije svetac već od jeseni?

Patrijarh je 17. jula u Karlovcu u Hrvatskoj rekao da je razlog što papa nije pozvan na proslavu to što Srbi koji su proterani iz Hrvatske tokom rata 90. ih godina negativno gledaju na ulogu crkve oko toga, i da se to negativno odražava i na odnos prema rimskom papi.

Linta je podsetio da je patrijarh i ranije u medijima izjavljivao da su izbeglice smetnja i potencijalna bezbednosna opasnost dolasku pape u Srbiju i istakao da takav stav nema uporišta ni u bližoj ni u daljoj istoriji.

"Proterani Srbi žele samo da se kroz stalni dijalog sa Hrvatskom i BiH vrate njihova oteta imovinska, stečena, statusna i druga prava, da im se obezbedi sloboda kretanja, da se reši pitanje nestalih, da se stvore uslovi za održiv opstanak Srba povratnika i poštuje nacionalni i kulturni identitet Srba u Hrvatskoj i Federaciji BiH", naveo je on.

POVEZANE VESTI

Subota 19.07.2014. 13:51
U Vatikanu se čula prava priča o komunizmu. Verni članovi komunističke partije bi bili u šoku ako bi ikad otkrili ko su bili njihovi slavni heroji. Marks i Engels, koji su pisali Komunistički manifest 1800-ih, bili su vođeni i upućivani od strane jezuitskih sveštenika. Kardinal Avgustin Bea je rekao da je Komunistička partija bila formirana od strane jezuita sa samo jednim zadatkom - u određeno vreme morali su uništiti zaštitnika omražene Pravoslavne crkve - ruskog cara! To je bila osveta! Komunistička partija je tajno praćena od strane rimskih agenata (jezuita) s ciljem da uništi pravoslavlje i eventualno postane još jedna moćna sila verna Rimskoj crkvi.
Subota 19.07.2014. 13:43
Овог сотону ће неко убити у Србији.Шта ће нам Он овде? Може доћи само ако није у својој сатанистичкој мантији,односно само у приватну посету.
Subota 19.07.2014. 13:34
Nema razloga za konfrontaciju g.Linte i patrijarha,vjerovatno je patrijarh na taj način htjeo upozoriti ,pre svega papu,da je protjerivanje i nestanak Srba iz Hrvatske upravo djelo Vatikana.Što se tiče dolaska pape u Srbiju,on zaista ne treba da dolazi,sve dok jasno i decidirano ne izjavi da zaista nema prozelističkih namjera.Još nam samo treba miris Ukrajine.Već nam je otkinuo deo nacionalnog tijela u Žumberku,Sinjskoj krajini,Križevcima i Marči......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online