Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 17.07.2014.
13:08
Beta, Srna A

“Rumunija će podržati evropski put Srbije“

Rumunski premijer Viktor Ponta rekao je u četvrtak u Beogradu da Rumunija nikad neće blokirati Srbiju na putu evrointegracija i poručio da će njegova zemlja biti "najodlučniji advokat" Srbije na tom putu.

Prijateljski odnosi Srbije i Rumunije: Viktor Ponta i Aleksandar Vučić
 

Ponta je naveo da Rumunija smatra da su pregovori Beograda sa Prištinom važan uslov za evrointegracije, ali da ne treba da budu prvi uslov, ističući da je najvažnije pitanje zajednički interes da Srbija što pre postane članica EU.

On je na konferenciji za novinare posle sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da nije samo Srbiji potrebna EU, nego je i Uniji potrebna Srbija i ponovio da će Rumunija pružiti bezuslovnu podršku evrointegracijama Srbije.

On je naglasio da Bukurešt pitanje rumunske manjine u Srbiji neće postavljati kao uslov Srbiji na njenom putu ka EU, jer Rumunija ne traži za svoju manjinu u Srbiji više od onoga što pruža manjinama u svojoj zemlji.

"Razgovaraćemo sa Vladom Srbije o evropskim standardima zaštite prava manjina, ali ta tema neće biti uslov Rumunije, niti će ona davati lekcije Srbiji", poručio je Ponta.

Vučić je rekao da je malo koja zemlja bliska Srbiji kao Rumunija, ističući da Srbija sa ovom zemljom nikada u istoriji nije imala probleme, sukobe, niti ratove.

On je naveo da je dogovoreno da u naredne četiri godine dve zemlje znatno unaprede odnose i u oblasti ekonomije.

Što bolji odnosi sa susedima

Viktor Ponta i Tomislav Nikolić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da je njegova zemlja posvećena tome da sa svima, a posebno sa susednim državama, gradi saradnju i što bolje odnose kako bi se obezbedio prosperitet svim građanima.


Nikolić je u razgovoru sa rumunskim predsjednikom istakao da je saradnja sa Rumunijom odlična, ali da još ima prostora za njeno poboljšanje.

Ponta je istakao da Srbija u Rumuniji ima iskrenog prijatelja i izrazio uvjerenje da je u interesu EU da Srbija što prije postane njen punopravni član.

"Rumunija je spremna da pruži Srbiji svu neophodnu pomoć na njenom evropskom putu", rekao je rumunski premijer

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.07.2014. 14:46
НЕ у ЕУ........НЕ и НЕ у ЕУ Надам се да ће на референдуму народ заокружити НЕЕЕЕ
Četvrtak 17.07.2014. 16:35
Vučić je rekao da je malo koja zemlja bliska Srbiji kao Rumunija, ističući da Srbija sa ovom zemljom nikada u istoriji nije imala probleme, sukobe, niti ratove. Хеј Вучићу ђубре наше домаче,па зар си заборавијо други светски рат када су Румуни били фашисти и са Немачком извршили удар на Србију,па одакле су Авиони летели на Србију 1941?Одакле су долазили НАТО Авиони 1999 године и изручивали бомбе?Из Румуније изроде безобразни,дозволили су да НАТО нас бомбардује а ти причаш а наводно нисмо имали сукобе,проблеме или ратове.Наравно ми нисмо никада Румунији нанели штету али зато Румунија је увек била на страни нашег непријатеља и са њима нападала нас!Нису признали Косово ради Транснистрије!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online