Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Petak 11.07.2014.
11:51
Beta A

"Voditi reforme na Balkanu - gore od pakla"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu za američku televiziju CNBC da je sprovođenje reformi u cilju jačanja konkurentnosti na Balkanu "gore od pakla", i dodao da su neophodne mere odlagane, kako se čini, "vekovima".

Ali on kaže da ne odustaje: Aleksandar Vučić
 

Vučić je rekao da je nedostatak konkurentnosti u Srbiji "najveći problem".

"Nije laka situacija. Odlagali smo sve reforme, usuđujemo se da kažemo, vekovima, ali zapravo decenijama, i sada moramo da uradimo skoro sve da stvorimo bolje uslove za poslovanje", kazao je srpski premijer.

"Kad god pokušate da sprovedete bilo kakvu reformu na Balkanu, bilo u Hrvatskoj, Bosni ili Srbiji, biće gore nego u paklu - veoma teško naravno, ali ja sam apsolutno posvećen tome i nemam sumnje da ćemo biti veoma uspešni", dodao je on.

Vučić za CNBC je rekao da je Srbija na putu ka EU, ali da mora da uloži mnogo više napora da zemlju učini atraktivnijom za strane investitore. "Mi smo sposobni da to učinimo", rekao je Vučić.

"Naš posao je da uradimo domaći zadatak u naredne tri do četiri godine, a onda će na članicama EU biti da odluče žele li da prime Srbiju u članstvo ili ne", rekao je Vučić.

Srpski premijer rekao je i da neće čekati da Evropa pomogne u rešavanju problema zemlje, i da planira da sprovede fiskalne reforme koje će biti "veoma teške za narod".

Govoreći o bliskim vezama Srbije sa Rusijom, Vučić je rekao da je Srbija na "veoma jasnom putu EU".

"To je ono što sam rekao Putinu pre par dana, mi poštujemo naše prijatelje iz Rusije, imamo veoma dobru saradnju, ali naše glavno opredeljenje, naš cilj je da budemo deo EU. To je sasvim normalno i veoma racionalno i, usuđujem se da kažem, veoma razumno", zaključio je Vučić.

POVEZANE VESTI

Petak 11.07.2014. 12:37
Slazem se da je tesko sprovesti reforme i da su neophodne i gospodin Vucic koji je dobio na izborima ima obavezu da ih sprovede ali nece moci dok ne skloni ove buzdovane od ministara i dovede prave strucnjake sa pravim diplomama koji su se dokazali svojim radom a takvih u Srbiji ima dosta samo sto ne mogu doci na red zbog toga sto je u nasoj zemlji uobicajeno da se postavljaju partijski kadrovi na sve vazne funkcije iako u normalnim zemljama ne bi dobili ni posao COBANA
Petak 11.07.2014. 15:13
Da prevedem sa ustaškog na srpski: "ološi i šljamovi sprovode kolonizaciju Srbije po narudžbini NATO i USA/EU, i za njihov račun, a pomalo (ustvari mnooogo) drpaju i za sebe. Uvode se Zakoni koji ne postoje nigde u EU u tom obliku, ali su bitni za svođenje srpskog naroda na gomilu bednih, jadnih, siromašnih jedinki, kako bi robijanje za Zapadne kompanije izgledalo kao dobitak na lutriji. Nikada više u Srbiji neće biti dovoljno poslova, vladaće hronična nezaposlenost, jer ne postoji drugi način da se održava "jeftina radna snaga"! Pritom će se otimati od srpskog naroda novac i davati strancima, ali samo strancima, pod nekim umobolnim izgovorima tipa "ekonomski podsticaji" i sl sranja..
Petak 11.07.2014. 12:31
Наравно када смо у стању да се снажно одупиремо новинама,а и свему нађемо ману.И Богу ману смо у стању наћи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online