Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 10.07.2014.
18:22
Beta A

DS: Cenu nesposobnosti Vlade platiće budući penzioneri

Opoziciona Demokratska stranka ocenila je u četvrtak da će budući penzioneri platiti nesposobnost Vlade Srbije.

Predložene izmene Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju predstavljaju udar Vlade na penzinere, tvrdi DS
 

"Iz predloženih izmena Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju vidi se da Vlada nije sposobna da pokrene ekonomiju i poveća zaposlenost, nego da ima nameru da cenu njene nesposobnosti plate budući penzioneri", navodi se u saopštenju DS.

SNS: Srbija i danas skupo plaća nesposobnost DS

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je da neće uraditi ništa što je protiv interesa radnika i penzionera, a da cenu nesposobnosti vladavine Demokratske stranke (DS) i danas skupo plaća cela Srbija.
"Srpska napredna stranka neće uraditi ništa što je protiv interesa
radnika, penzionera, i svih građana Srbije, jer mi, za razliku od demokrata, želimo samo dobro svojoj zemlji, i želimo da od Srbije konačno stvorimo uređeno društvo, koje počiva na zdravim ekonomskim osnovama", navodi se u saopštenju.

Ta stranka je ukazala da jedini način da se stabilizuje penzioni fond i da se budućim penzionerima obezbedi sigurnost jeste da se poveća zaposlenost, uvede bolja kontrola uplate doprinosa i napravi efikasnija poreska i penziona administracija, dok Vlada Srbije nema ni kapaciteta ni znanja da to učini.

Po predlogu izmena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koje je Ministarstvo rada objavilo pre dva dana, uslovi za odlazak u penziju žena i muškaraca bi do 2032. godine trebalo da se izjednače, a značajna izmena je umanjenje penzije u slučaju prevremenog penzionisanja.

Negativni poeni za prevremeni odlazak u penziju, kako je naveo DS, postoje u zemljama u kojima je stopa nezaposlenosti manja od pet odsto, "i neozbiljno je očekivati da će dati iste rezultate i u Srbiji u kojoj stopa nezaposlenosti raste i, prema zvaničnim podacima Ministarstva finansija iz aprila ove godine, iznosi 29,7 odsto".

"U našim uslovima visoke nezaposlenosti ovakva mera bi nezaposlenost samo uvećala, posebno nezaposlenost žena koja je veća od nezaposlenosti muškaraca", smatra DS.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.07.2014. 22:38
Svi ste dobri gadovi sjasite sa grbace ovg naroda I odmah ce nam biti bolje I nosite se u pi... materinu....doktori naucnici ..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online