Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.07.2014.
12:42 >> 12:54h
Beta A

Odbor za finansije usvojio Izveštaj Vlade Srbije o poplavi

Odbor Skupštine Srbije za finansije usvojio je danas jednoglasno Predlog izveštaja Vlade Srbije o poplavama i predložio Skupštini da ga usvoji. Savetnik ministra finansija Marko Lazarević izjavio je da je procena štete od majskih poplava pri kraju, i mogla bi da bude gotova do kraja ove sedmice.

Ne bavimo se vuvuzelama: Zoran Babić
 

Poslanici opozicije su na sednici Odbora ocenili da bi izveštaj podnet 2. jula trebalo da bude dopunjen informacijama o tome šta se dešavalo pre poplava, da li su mogle biti sprečene, i informacijom o iznosu štete.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković rekao je da je izveštaj "značajna količina papira bez informacija i činjenica" i dodao da se iz izveštaja Republičkog hidrometeorosloškog zavoda Srbije vidi da je Zavod na vreme upozoravao kolika opasnost preti, ali ti izveštaji nisu praćeni na adekvatan način za šta je prvenstveno odgovorno preduzeće Srbijavode.

Poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Momo Čolaković rekao je da bi izveštaj trebalo dopuniti informacijom o tome šta se dešavalo pre poplava i da li su posledice mogle da se ublaže ili spreče. On je naveo da bi trebalo da se pripremi predlog mera i akcija koje bi obavezale sve institucije da se uključe u saniranje posledica poplava.

Čolaković je dodao i da nedostaje izveštaj koji se odnosi na učešće nevladinih organizacija u humanitarnim akcijama. Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić rekao je da u izveštaju Vlade nedostaju informacije o aktivnostima u Vojvodini, odnosno preduzeća Vode Vojvodine, s čim se složio i poslanik Srpske
napredne stranke Zoran Babić.

Babić je odgovarajući na kritike Živkovića, pokazao četiri "tanka" izveštaja o elementarnim nepogodama koje su, kako je naveo, dostavljena Skupštini u protekle 24 godine i upitao gde su izveštaji o poplavama u selu Jaša Tomić i o zemljotresima u Kraljevu i Mionici.

"Ja ne verujem u 'baba Vange' i 'vuvuzele', pa da oteramo oblake. Ovakve poplave se dešavaju jednom u 1.000 godina i Vlada je reagovala najodgovornije moguće", rekao je Babić na primedbe poslanika o tome da li su poplave mogle da budu sprečene.

Kako je rekao, uništene kuće će biti ponovo napravljene, putevi sanirani, ali najveća šteta je 51 stradali, i dve osobe koje se još vode kao nestale.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online