Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 05.07.2014.
16:19
Beta A

Evo šta Arapi prvo kupuju u Srbiji

Predstavnici Ministarstva privrede Srbije i kompanije El Ravafed iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisali su ugovor o zajedničkom ulaganju, kojim je predviđeno osnivanje zajedničkog preduzeća za investiranje u poljoprivredu Srbije.

Investiranje u poljoprivredu (Foto: Ilustracija)
 

Ugovor su potpisali ministar privrede Srbije Dušan Vujović i izvršni direktor kompanije El Ravafed iz Abu Dabija Mahmud Ibrahim Al Mahmud, saopštilo je Ministarstvo privrede Srbije.

Istaknuto je da će Srbija u zajedničkoj kompaniji imati 20 odsto vlasničkog udela i neće imati obavezu investiranja, dok je partner iz UAE na sebe preuzeo obavezu ulaganja u visini od 140 miliona evra u naredne četiri godine.

Prvo ulaganje novoosnovanog preduzeća predstavljaće kupovina dela imovine dva poljoprivredna društva u restrukturiranju AD Bačka iz Sivca i Jadran AD iz Nove Gajdobre u iznosu od 22 miliona evra.

Iz Ministarstva privrede poručuju da će se time omogućiti otplata dugovanja tih privrednih društava, što će ih spasiti, kako je navedeno, neizvesne sudbine i stečajnog postupka koji bi ih očekivao u novembru, odmah po prestanku važenja zabrane prinudne naplate.

Od 160 radnika trenutno zaposlenih u ta dva privredna društva u restrukturiranju, nova kompanija će odmah po osnivanju obezbediti radna mesta kako za 80 zaposlenih, tako i za 20 novih stručnjaka. Preostalim zaposlenima biće ponuđen ili socijalni program ili mogućnost nastavka rada na starom radnom mestu.

Pored toga, u naredne četiri godine, u skladu s investicionim planom, planirano je otvaranje dodatnih 300 radnih mesta na teritorijama opština Kula i Bačka Palanka, u kojima se ta preduzeća nalaze. Planirana investicija uključuje i izgradnju postrojenja za sortiranje, pakovanje, skladištenje i obradu proizvoda.

POVEZANE VESTI

Subota 05.07.2014. 16:40
"Istaknuto je da će Srbija u zajedničkoj kompaniji imati 20 odsto vlasničkog udela i neće imati obavezu investiranja, dok je partner iz UAE na sebe preuzeo obavezu ulaganja u visini od 140 miliona evra u naredne četiri godine." Један мој рођак са села, иако огрезао у нераду и алкохолу своју земљу другима даје "на пола" ,,,, кад би му неко понудио 20%, вероватно би тај добио батине! АЛИ, ипак су ово "наши" стручњаци из министарства и они најбоље знају шта је Вучић обећао, док је арапину шњарио.
Subota 05.07.2014. 20:47
Ovo je jedinstven primer da sumanuti pojedinci vracaju osmanlije u zemlju koju smo od istih jedva oslobodili gde su pritom izgubljeni mnogi zivoti, a ta ista zemlja krvlju Srpskom natopljena! Ovo ne moze i nece izaci na dobro!!!
Subota 05.07.2014. 17:38
Prvo kupuju vucice, prasice, i ostalu menazeriju. A onda zemlju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online