Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 21.06.2014.
12:49 >> 15:22h
Beta A

SNS: Ne postavljamo svoje ljude u policiji

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Jadranka Joksimović izjavila je danas da neće biti stranačkih postavljenja na mesta smenjenih čelnika uprava u MUP-u ali da je reforma policije jedan od prioriteta države.

Država je uradila svoj posao: Jadranka Joksimović
 

"Za mene je priča završena, država je uradila svoj posao na osnovu jasnih argumenata državnih institucija", rekla je Joksimović posle sednice Predsedništva SNS.

Ona je rekla da je najbitnije da policija kao sistem funkcioniše bez obzira na to koji su ljudi na njenom čelu i da jučerašnje smene načelnika uprava MUP-a predstavljaju dobar signal za građane jer država vodi računa o njihovoj bezbednosti.

Pročitaje još:

* Vučić: Najveći narkodiler je Kosmajac

* "Hirurški rez za vrh policije dobro rešenje"

* Vučić sprema novu "Sablju"?

Joksimović koja je i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije ocenila je da je reforme u policiji trebalo i ranije započeti, istakavši da je to jedan od prioriteta u evropskim itegracijama Srbije. Reforme, kako je precizirala, ne znači da u tom sistemu ništa ne valja, ali da ima stvari koje moraju da se menjaju.

Kako je navela, na današnjoj sednici nije bilo reči o verodostojnosti doktorata ministra policije Nebojše Stefanovića, ali je napomenula da je za nju veoma indikativno to što je cela priča (o plagijatu) počela u trenutku kada je u toku reforma policije, a Nebojša Stefanović preuzeo mesto ministra unutrašnjih poslova.

"On je i ranije bio na veoma važnoj funkciji, bio je predsednik parlamenta, pa zbog čega niko ranije nije postavljao to pitanje", istakla je Joksimović.

Prema njenim rečima, na sednici je bilo reči o sveobuhvatnim reformama koje će biti nastavljene "uvećanom i predviđenom dinamikom". Ona je najavila da će se u skupštinskoj proceduri uskoro naći niz zakona važnih i za evropske integracije, među kojima su Zakon o radu i zakoni iz privrednog i ekonomskog sektora.

Kako je dodala, narednih dana u skupštinsku proceduru bi trebalo da uđe Zakon o sanaciji koji bi na jasan i transparentan način trebalo da utvrdi kako će teći obnova poplavljenih područja i kako će se trošiti sredsta za tu namenu.

POVEZANE VESTI

Subota 21.06.2014. 13:11
"SNS: Ne postavljamo svoje ljude u policiji" ..da, da kako da ne....postavicete iz DS-a ili iz LDP-a ...pricate price za malu decu...
Subota 21.06.2014. 14:23
Nebi me cudilo da dodju neki recimo iz FBI-a.
Subota 21.06.2014. 15:04
PA KO TEBI PIJUNU JEDAN MOŽE JOŠ DA VERUJE,PONAVLJAŠ KO PAPAGAJ ONO ŠTO VELEIZDAJNIK vučić KAŽE.PA VIDI TI SE PO FACI DA SI ZLO.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online