Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 10.06.2014.
15:32
Srna, Nedeljnik A

"Za Srbe će biti bolji 21. vek"

Engleski istoričar Kristofer Klark veruje da će 21. vek za srpski narod biti bolji, jer su Srbi imali strašan 20. vek sa stravičnim završecima 1918, 1945, 1995. kada je okončan krvavi rat i 1999. godinom kada je izvršeno NATO bombardovanje.

Kristofer Klark, engleski istoričar
 

"Bićete deo EU. Mogu da vam obećam da će vam u ovom veku biti bolje nego u 20. Gore da vam bude, svakako ne može", rekao je Klark.

On je za "Nedeljnik" naglasio da je njegov san da svi narodi Balkana rade zajedno u EU, koja bi bila neka vrsta supervizora na najvišem nivou i koja bi denacionalizovala Balkan i omogućila da on postane istinski multikulturalan sa entitetima koji bi čuvali svoju kulturu, tradiciju i ponos.

Jeremić dovodi Klarka u Srbiju

"Odgovor leži, to je bar moj san za Balkan, u ulasku Srbije u EU čime bi otrov politike koja vodi brigu samo o teritorijama bio isisan iz sistema. Videli ste šta se dogodilo sa poplavama i gotovo neverovatnu saradnju Republike Srpske i Federacije BiH", rekao je Klark.

Autor romana "Mesečari", svetskog bestselera koji se bavi pitanjem Prvog svetskog rata, naglasio je da je veoma važno da svet razume koliko je pitanje Prvog svetskog rata osetljivo za Srbe.

On je ponovio da Gavrila Principa ne smatra teroristom, kako je stajalo u prvom izdanju njegove knjige, već hrabrim idealistom i naglasio da Srbija nije kriva za Veliki rat.

"Prebacivanje krivice samo na jednu državu predstavlja pojednostavljivanje problema i na taj način se ne dolazi do odgovora kako dolazi do velikih ratova. Do rata je došlo, ne zbog toga što je bilo dobrih i loših momaka, nego zato što je bilo previše sukobljenih interesa velikih sila. Svaka velika sila imala je više od jednog potencijalnog neprijatelja", rekao je Klark.

On je zaključio da je veoma važno da se odnosi koji su prethodili izbijanju Velikog rata na pravi način razumiju zato što i danas postoje realne pretnje svetskom miru.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.06.2014. 15:36
Za Srbe ce da bude samo bolje ako: 1-Vratimo sve okupirane teritorije od Slovenije do granice Grcke 2-Kad se ujedinimo sa Russijom 3-Kad nam isplate odstetu od 1389-2014 4-Kad Srbi imadnu SOPSTVENU ATOMSKU BOMBU Dovoljno potencijala imamo PRVI COVEK NA PLANETI KOJI JE STRUJU IZMISLIJO.........."SRBSKI NIKOLA TESLA".........
Utorak 10.06.2014. 15:55
Moze itekako da bude gore! Posto sada mirno cutimo i uvlacimo se Zapadu ne diraju nas ali da krenemo ozbiljnije da se priblizavamo Rusiji i pocnemo otvoreno da podrzavamo njihovu politiku odmah bi potpalili siptare na jugu, muslimane u Raskoj a sigurno imaju i neki zamrznut scenario sa Vojvodinom. A tu je jos i nesposobna (odnosna za sebe sposobna) vlast, korupcija, kriminal, bela kuga... Ono sto nam najvise treba je nacionalno jedinstvo ali smo po tom pitanju mnogo razjedinjeni, delimo se na sve i svakakve Srbe...
Utorak 10.06.2014. 15:40
Крисофер Кларк : Бићете део ЕУ.И биће вам боље. Кларк Бугари,Румуни су ушли у ЕУ и дали је њима сада боље. Није боље већ горе .Сада су више задуженији и сиромашнији. Румунски и Бугарски народ је сваког дана на пијац у Нишу и препродаје робу.Дошли су на бербу вишње у Мерошину. Обећања лудом радовања . Обећавали су политичари 2000 године даће у демократији бити супер живот.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online