Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 10.06.2014.
13:01
Srna A

"Nesporazume treba rešavati uz srpsku ili tursku kafu"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i šef turske diplomatije Ahmet Davutoglu saglasili su se danas u Beogradu da dve zemlje treba da gledaju u budućnost i razvijaju zajedničke interese.

Treba razvijati što bolje odnose: Ivica Dačić i Ahmet Davutoglu
 


Dačić je rekao da su odnosi Srbije i Turske značajni za stabilnost na Balkanu i da je neophodno da dve zemlje razvijaju što bolje bilateralne odnose u narednom periodu na bazi zajedničkih interesa.


"Turska i Srbija imaju različito viđenje istorije u nekim delovima, različito viđenje i poglede na sadašnjost, što je i razumljivo, i zato je neophodno da u našim daljim bilateralnim odnosima tražimo zajedničke interese i da naši postupci i izjave ne budu prepreka za razvoj dobrih bilateralnih odnosa", rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Davutogluom u Palati Srbija.


Dačić je istakao da je zajedničko opredjeljenje da se ti odnosi relaksiraju, normalizuju i jačaju, jer je Turska veoma značajna zemlja.


On je rekao da je danas dogovoreno održavanje srpsko-turskog biznis foruma u septembru ili oktobru, najverovatnije u Istanbulu, napominjući da je spoljnotrgovinska razmjena dve zemlje prošle godine iznosila 760 miliona dolara.


Šef turske diplomatije Ahmet Davutoglu rekao je da Turska želi da sa Srbijom radi na stvaranju bolje budućnosti Srbije i Turske na Balkanu.


"Veoma nam je drago što je Srbija počela pregovore sa EU i nadamo se da ćemo rame uz rame napraviti korak napred zajedno. Mir na Balkanu je veoma važan. Poručio bih svima na svetu da je Srbija veoma važna tačka na Balkanu, a isto tako i Turska. Spremni smo da zajedno učinimo mnogo toga", rekao je Davutoglu.


On je ocenio da postoje veliki potencijali za saradnju i da sve nesuglasice treba bratski rešavati "uz tursku ili srpsku kafu" i ukazao da bi bilo jako korisno da svaki Srbin jednom godišnje vidi Bosfor, a svaki Turčin Dunav.


On je istakao da je zajednički interes Srbije i Turske da otvaraju vrata između Istoka i Zapada.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.06.2014. 13:06
Smrdljivi turci maaarsss iz SRBIJE.........i nezaboravite vase proizvode i kavkaziodne vase snajdere da povedete..........
Utorak 10.06.2014. 13:58
Kako je nastala tako će brzo nestati jer sve što je oteto ne može vječno.Sisija će vrlo brzo Arnaucku Tursku sbrisati.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online