Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 09.06.2014.
15:09
Beta A

"Srbija je pouzdan partner Nemačke"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će glavna poruka koju će preneti nemačkoj kancelarki Angeli Merkel biti da je Srbija pouzdan saveznik Nemačke i da će to dokazati delima.

Želja je Srbije da bude saveznik Nemačke što ranije nije umela: Aleksandar Vučić
 

"To nije pitanje želje, nego preuzetih obaveza. Teško je govoriti o velikom partnerstvu, imajući u vidu veličinu i snagu Srbije i Nemačke. Želja Srbije je da bude saveznik Nemačke, što ranije nije umela i nije znala. To je politika Vlade Srbije", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Premijer je naveo da će "čvrstina reči i stavova" potvrditi da je Srbija pouzdan, ozbiljan i odgovoran sagovornik Nemačke, i da će to potvrditi i dela.

Vučić je istakao da proces reformi neće biti zaustavljen i usporen, a da će reforme kasniti "10 do 15 dana", i dodao da će Zakon o radu sledeće nedelje biti u skupštinskoj proceduri.

"Ušli smo u proces iz kojeg nema povratka unazad. Srbija će do početka 2019. godine ispuniti sve svoje obaveze i uslove za članstvo u EU, a da li će postati član, to nije na nama, nego na Nemačkoj i drugim članicama", rekao je Vučić.

Premijer je naveo da Srbija može da pomogne Nemačkoj samo garancijama za političku i ekonomsku stabilnost i stabilnost celog regiona.

Vučić je naveo da će sa Angelom Merkel sigurno razgovarati i o odnosima Beograda i Prištine, koji su pre četiri godine postavljeni kao uslov za evropske integracije Srbije.

"Nije lako, ali to je naša obaveza. Učinićemo ono što kažem da ćemo učiniti, a nećemo ono što kažem da nećemo učiniti", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.06.2014. 15:19
nemci,Kad nisu mogli ratovima, onda ce srbiju da uniste pomocu ovakvih izdajnika, i vaginalnih tampona..
Ponedeljak 09.06.2014. 15:24
Вучићу дали је Немачка поуздан партнер Србији?Немачка је напала Србију и у Први и Други светски рат.Дали је Немачка савезник на Косово, Рашку и Војводину.Немачка жели да будемо њихови робови. Бугарска,Румунија....су робови Немачке.Вучићу ти желиш сутрадан да дајеш санкције БРАТСКОЈ РУСИЈИ и да водиш рат против Русије. Вучићу заклео си се у РАДИКАЛЕ и издао си,сада се лепиш са фашистима.Вучићу ти си гори него ДС и Чеда .Српски народ не жели у ЕУ и НАТО.
Ponedeljak 09.06.2014. 15:22
Sve te garancije koje daješ Merkelovoj su protiv Srpskih interesa i ne doprinose ni miru ni pospiritetu Srpskom narodu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online