Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 04.06.2014.
22:31
Beta A

"Odnosi sa Bečom najbolji u poslednjih sto godina"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u sredu da Srbija ima najbolje odnose sa Austrijom u poslednjih 100 godina i da će drugačijim imidžom uspeti da privuče investitore.

Srbija u Beču dobila podršku za ekonomske i političke reforme: Aleksandar Vučić
 

Premijer je naveo da su njegovi domaćini u glavnom gradu Austrije pokazali da se Srbija dozivljava na mnogo drugačiji način, nego što je bilo do skora i poručio da tu priliku Srbija mora da iskoristi.

"Baš na stogodišnjicu Prvog svetskog rata, dočekali su nas kao prijatelje", rekao je Vučić u Beču u razgovoru za RTS.

Prema njegovim rečima, u Beču se tokom posete sa mnogo uvažavanja govorilo o reformskim planovima Srbije i pružena je puna podrška neophodnim ekonomskim i političkim reformama u Srbiji.

"Razgovarali smo sa predstavnicima industrijalaca, sa brojnim privrednicima, rekao bih sa najznačajnijim austrijskim kompanijama - neke koje već imaju svoje biznise u Srbiji, neke koje planiraju da dođu našu zemlju", dodao je premijer Srbije.

"Mislim da tu priliku treba da iskoristimo, jer samo boljim i drugačijim imidžom, većim uspehom koji postignemo u inostranstvu, uspećemo lakše da privučemo investitore i da našu ekonomiju podignemo", podvukao je Vučić.

Srpski premijer je istakao da je Srbija, prvi put, po bruto društvenom proizvodu najjača na Zapadnom Balkanu.

"Daleko smo od životnog standarda jedne Hrvatske, i po visini plata i po visini penzija, ali po prvi put je Srbija po ukupnom BDP-u najjača ekonomska sila na Zapadnom Balkanu", naveo je Vučić.

Srbija će, takođe, prvi put ove godine, po projekciji iz prva četiri meseca, imati najveću razmenu sa Austrijom od svih zemalja Zapadnog Balkana umesto Hrvatske, rekao je Vučić, ocenjujući da to nije lako, imajući u vidu ogromnu razmenu koju Hrvatska ima sa Austijom.

"To govori o tome da Srbija u jednoj sferi ima zaista dobar i veliki uspeh, a to je povećanje izvoznih kapaciteta", zaključio je Vučić.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.06.2014. 22:36
Pa i familija ti je u Becu jaka , veze i vezice cine svoje .
Sreda 04.06.2014. 23:05
Ako ovaj nastavi da se i dalje igra sa Srbijom i Srbskim Narodom,on uskoro da se ivine i za Sarajevski atentat.Sada je bas nasao da nam objasni kako su dobri odnosi,a zaboravio da se primice Vidovdan,zaboravio je Gavrila,e pa zato bi bolje bilo da je glavu u Becu zaboravio.
Četvrtak 05.06.2014. 00:18
"Daleko smo od životnog standarda jedne Hrvatske, i po visini plata i po visini penzija, ali po prvi put je Srbija po ukupnom BDP-u najjača ekonomska sila na Zapadnom Balkanu", naveo je Vučić." - само што дебила нико није обавестио да у правом и реалном рачуноводству - КРЕДИТИ не улазе у ПРИХОД ??? На страну што је све поскупело - од комуналија, преко горива до хлеба и меса.... ал' битно да се ретард фрља терминима - "БДП" и сл. срања.... Кладим се да, кад би неко питао, појма нема ни шта је "бдп" ни како се обрачунава.... Ал' лепо звучи за "дневник" ? дебил...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online