Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 03.06.2014.
05:27
B. Đokić - Vesti A

Vučićeva metla za vrh policije

Ko je misteriozni general Papaja, glavna je tema beogradske čaršije poslednjih nekoliko dana. Policajac sa najvišim činom je prema navodima medijima, hteo da ucenjuje premijera Aleksandra Vučića, to je i osoba, kako se navodi, koju je i Darko Šarić, optužen za šverc više tona kokaina, na suđenju označio kao čoveka koji mu je sve smestio, a srpski tabloidi optužuju ga za sve i svašta.

Direktor i ministar: Milorad Veljović i Nebojša Stefanović
 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović su, prema navodima medija, proteklih dana vodili istragu o tome ko je ucenjivao premijera Aleksandra Vučića izmišljenim tučom njegovog sina na splavu River u Beogradu, gde je navodno napao fudbalskog golmana Vladimira Stojkovića.


Ono što su "Vesti" uspele da saznaju jeste da Vučić i SNS pokušavaju da stave i policiju pod svoju apsolutnu kontrolu, što je činjenica oko koje se slažu sagovornici iz bezbednosnih službi u Srbiji sa kojima smo razgovarali.


- Jedina prava moć koja je ostala van apsolutne kontrole trenutno najjače stranke u Srbiji je policija, odnosno određene službe u kojima se prikupljaju najosetljivije informacije. Moguće je da je taj general Papaja kako ga zovu, zloupotrebio ovlašćenja i to je poznato u nekoliko slučajeva proteklih godina, ali malo je verovatno da je hteo da ucenjuje samog Vučića. Ovaj general je već desetak godina u odličnim odnosima sa jednim zaštićenim svedokom, koji praktično ima potpunu zaštitu za sve poslove koje radi - nezvanično saznaju "Vesti" u MUP Srbije.


U moru neistina i poluinformacija kojima tabloidi proteklih meseci i dana bombarduju javnost Srbije, teško je razlučiti istinu od neistine. Konkretno u ovom slučaju, najverovatnije je da se medijskom pripremom javnosti spremaju "čistke" u policiji i dovođenje novih kadrova, koji će po svemu sudeći biti bliski najvećoj stranci u Srbiji.
 

Papaje i Banane

Javnost u Srbiji proteklih meseci bombardovana je egzotičnim nadimcima učesnika političko-kriminalnih afera, datim po tropskom voću. Osim famoznog generala Papaje, jedan od glavnih aktera je i Miša Radulović, poznatiji kao Miša Banana, optužen da je sa Šarićem učestvovao u švercu kokaina i pranju para. Jedan od razloga, kako se pretpostavlja, što je generala policije Šarić prozvao Papaja, jeste u činjenici što je taj general vodio istragu ove narko-grupe, pa je čak kako se priča, izmislio Raduloviću nadimak Banana.

 

POVEZANE VESTI

Utorak 03.06.2014. 07:27
U svakom slučaju prljava posla ! Jedno je sigurno da Vučić smjenjuje svakog ko mu stoji na putu za apsolutnu vlast, koju već ima, ali nikada dosta !
Utorak 03.06.2014. 07:24
G-metla, a pored njega g-motka, dr-g-motka tacnije.
Utorak 03.06.2014. 07:55
Ovog puta Vučić zna ko je papaja ali može da mu pljune pod prozor. Papaja pravi Vladu i žednog Vučića voda i preko SAVE I DUNAVA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online