Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 05.08.2018.
20:55
Vestionline, Tanjug A

Stefanović: Vučić štiti svoj narod

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović ocenio je danas da Hrvatska i njeno državno rukovodstvo još nemaju snage da se suoče sa istorijskim činjenicama, a da je nejasno zašta je kriv Aleksandar Vučić, sem što kao predsednik štiti svoj narod.

EPA/Janos Marjai
Nebojša Stefanović

Stefanović je u saopštenju ukazao da je Hrvatska nespremna da se suoči sa istorisjkim činjenicama poput one da su bili deo nacističkog pakta u Drugom svetskom ratu i da su bili jedina nacistička tvorevina u svetu koja je imala posebne logore smrti za decu.

- Nespremnost da se osudi nacistički režim poglavnika Pavelića i stalno relativizovanje i umanjivanje broja žrtava srpskog naroda koji je živeo u tzv. NDH, potvrđuju da hrvatsko rukovodstvo ima da pređe još dug put da bi istinski prihvatilo evropske i civilizacijske vrednosti i umelo da pogne glave pred ubijenima u Jasenovcu, Sisku, Gradišci i još mnogim drugim mestima - rekao je Stefanović, saopštila je SNS.


On je istakao da je posebno neshvatljiva proslava ubijanja 2000 državljana Hrvatske, koji su stradali tokom akcije "Oluja" jer su bili Srbi i etničko čišćenje 250.000 Srba te 1995. godine.

Prema rečima Stefanovića, ovakvo ponašanje vlasti Hrvatske šalje jasnu poruku da u toj zemlji Srbi nisu dobrodošli, da će zločini počinjeni nad njima zauvek ostati neistraženi, a da o povratku na svoja ognjišta proterani Krajišnici mogu samo da sanjaju.

- Na kraju ostaje nejasno za šta je kriv Aleksandar Vučić? Kriv jer ima dužnost kao predsednik Srbije da štiti svoj narod, ma gde živeo? Kriv zbog poruke da se ovakvi zločini nad Srbima više nigde neće tolerisati? Kriv zbog toga što sme da traži pravdu za ljude koji su stradali od noževa i maljeva, ali i one na traktorima, pobijene bombardovanjem na Petrovačkoj cesti? - zapitao je Stefanović.

On dodaje da je verovatno nekima iz Hrvatske bilo lepše dok se ta pitanja nisu postavljala i dok su srpski predsednici išli u goste na letovanja i prijatne razgovore o plažama i vinu.

- Srpskom narodu svakako nije. Dužnost predsednika Srbije je da se bori i za život, i za čast svog naroda, a ko imalo poznaje Aleksandra Vučića dobro zna da mu je ta borba važnija od svega drugog - zaključio je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.08.2018. 21:20
На муци се познају јунаци.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online