Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 02.06.2014.
14:05
Beta A

DSS: Srbi, bojkotujte izbore na Kosovu

Predsednik kosovskog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) pozvao je u ponedeljak sve nealbance na Kosovu da ne izlaze na izbore i izrazio bojazan da će rezultati izbora biti falsifikovani.

Ne treba izlaziti na izbore: Demokratska stranka Srbije (Foto: Arhiva)
 

"Sasvim je jasno zašto ne treba izaći na izbore. To je apsolutno proces zaokruživanja države Kosovo. S obzirom da je prethodna vlada pod pritiskom naterala veliki broj Srba da izađu na lokalne izbore, bojimo se da će to biti i sad", kazao je Kojić na stranačkoj konferenciji za novinare u Beogradu.

Funkcioner DSS je kazao da misli da će podaci o izlaznosti Srba na izbore biti falsifikovani, odnosno da će biti prikazane veće cifre nego što je to realno. Kojić je kazao da nije jasno zašto bi Srbi izlazili na izbore koje organizuju Albanci na Kosovu, ako su Albanci bojkotovali sve izbore koje su organizovali Srbi poslednjih 20 godina.

On je kazao da Srbi neizlaskom na izbore neće ništa izgubiti, jer su ulaskom u kosovske institucije "sve više i više gubili prava". Kojić je kazao da će ako uđu u Skupštini Kosova, Srbi biti samo marionete u parlamentu.

"To se pokazalo unazad mesec dana, kada u tom parlamentu kosovska vlada radi šta hoće, Skupština Kosova radi šta hoće. Ono što nas najviše boli, nas Srbe na Kosovu i Metohiji, je da nas Beograd, pod pritiskom međunarodne zajednice, prisiljava da učestvujemo u tim njihovim ustanovama", kazao je Kojić.

On je dodao da su sve osobe iz DSS-a koje su odlučile da učestvuju u izbornom procesu isključene iz stranke. Zamenik predsednika DSS-a Aleksandar Popović kazao je da ta stranka ostaje pri stavu da su uvek za izbore na teritoriji Srbije u skladu sa zakonima države Srbije, ali da nikada nisu bili niti će biti za
izbore koji nisu po tim zakonima.

"To je bio naš stav i u vreme vlade Borisa Tadića, nema nikakvog razloga da on bude drugačiji jer se vlast u Srbiji promenila. Princip ostaje princip", kazao je Popović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.06.2014. 14:44
Mi smo jetina Država na svetu koja poziva svoje građane da izađu na izbore na delu naše otete teritorije a te izbore raspisuje pljačkaš umjesto da ne priznajemo nikakve izbore koje nije raspisala naša Država.
Ponedeljak 02.06.2014. 15:12
Да ли је Косово и Метохија саставни део Републике Србије ??? Ако јесте,једино преседник републике Србије може расписати изборе. Србе су 2000 године преварили са демократијом.Динкић је лагао народ са 1000 евра.Тадић лажов над лажовима.Дачић, Вучић и Николић сваки дан: Идемо у ЕУ ....улазимо у ЕУ....супер је у ЕУ....глуп народ верује на све Бајке .
Ponedeljak 02.06.2014. 16:32
Na KiM bi trebali da se formiraju iskljucivo srpski entiteti na kojima ce vaziti zakoni RS ali na taj nacin da se ne prizna siptarska nezavisnost na ostatku kosmetske teritorije. Srbi izlaskom na "kosovske" izbore prakticno prznaju nezavisnost ali u suprotnom ce im siptari vladati i tamo gde su oni vecina sto takodje mora da se izbegne. Takodje bi i srpski manastiri i ostale svetinje trebale da dobiju specijalan status, nesto kao Sveta Gora jer siptari i njih hoce da prisvoje samo cekaju da malo padne u zaborav njihovo orgijanje i divljanje po crkvama i rusenje krstova i pravoslavnih grobova.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online