Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 02.06.2014.
04:45
b92.net, Beta A

"U Srbiji je demokratija suspendovana"

Novi predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da je u Srbiji "demokratija suspendovana na izborima" i da vlast, koja nema nameru da poštuje slobodu medija i gradi institucije, neće imati alternativu ako se DS ne konsoliduje.

Samouveren: Bojan Pajtić

"Jednostavno, neće biti kredibilne alternative ili će biti alternative kroz desničarski pokret na ulici i neke nasilne alternative koja neće biti institucionalna", rekao je Pajtić na
televiziji B92.

Na pitanje da li je očekivao da će biti izabran na mesto šefa stranke, Pajtić je odgovorio da je "imao bolji uvid u odnos delegata i odbora nego što su to imali mediji". "Ja sam odrastao u DS i znao sam kakav će biti ishod".

Bojan Pajtić izabran je na Izbornoj skupštini DS u subotu za novog predsednika stranke. Njegov protivkandidat je bio, podsećamo, dojučerašnji lider Dragan Đilas. Pajtić je osvojio 1.461 glasova, a Đilas 1.277 od ukupno 2.774 delegata.

Pajtić kaže da je od samog početka u javnosti pogrešno postavljena stvar da neko ruši Đilasa. "U trenutku kad se raspišu izbori, kandidat je kandidat". On kaže da se odlučio za kandidaturu onda kada je razmislio i shvatio da je važno i da DS treba da ponudi ideološke odgovore.

"Neophodno je promeniti pristup DS onome što se dešava na političkoj sceni državi... DS mora da definiše narativ, platformu, za šta je... Na prvom mestu, to je stranka levog centra, mi, dakle, ne pristajemo na kvazisocijalističku orijentaciju, niti kapitalizam drastičnih socijalnih razlika", kazao je Pajtić o ideološkoj orijentaciji stranke.

"Kada je DS jaka, Srbija je jača"

"Mi moramo da pogledamo sebe u ogledalo, i ukoliko se i mi ne konsolidujemo, režim na vlasti neće imati alternativu, ili će to biti neki desničarski pokret sa ulice", rekao je on.

Na pitanje kako se odjednom odlučio za kandidaturu, a pre nešto više od mesec u javnosti je govorio da to ne želi, Pajtić kaže: "Nisam imao nameru da budem predsednik stranke, a mogao sam još 2012. godine, kada mi je to predložio Boris Tadić, bio bih i tada, i ranije, i sa više podrške, sa 70 odsto, ali nisam imao tu ambiciju".

Odluku o kandidaturi doneo je nedavno, nakon, kako je rekao, razgovora sa suprugom o pitanju da li da idu iz zemlje ili da ostanu. "I rešio sam da ostanem u ovoj zemlji i rešio sam da nemam pravo da budem zamenik predsednika stranke koji će biti u senci, ušuškan u fotelji negde u Vojvodini i da gledam šta se dešava".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.06.2014. 04:56
Jeste u skorije vreme od 5.okt........lazovi koji obmanise narod uz pomoc ustaskog-otpora i njiohovih pomogaca cia-bnd-mi6-francuzi-rotsild-soros-olbrajt i druge sotonove dupelizice......banderasi- 5.otoberasi-bezkicmenjaci doneli su izrucenja-pregovore sa teroristima-parade-unistenje vojske i patriota i jos milion losih stvari i odluka.......SAMO LUD COVEK KOJI MRZI SRBIJU JE UCESTVOVAO U 5 OKT......
Ponedeljak 02.06.2014. 05:02
Kakve sve nakaze učestvuju u političkom životu naše otadžbine! Ovaj je ružan kao smrt, a hoće meni da konkuriše! Stvarno svašta!
Ponedeljak 02.06.2014. 06:52
Zbunjuje me ovoliki broj delegata navodno. Ako DS ima manje od 200000 clanova jos, sto je laz svakako (posle seobe ptica u SNS krajeve i podele), znaci 1 delegat predstavlja 50 clanova zvanicno, ili realno na 5 aktivnih clanova (po porodici) jedan delegat? To je znaci bio mafijski skup porodica, i izabran je novi kapo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online