Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 13.12.2013.
00:07
Beta A

Đilas: Kreće bitka za spas Srbije

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je da izborima u beogradskoj opštini Voždovac počinje velika borba za spas Srbije, koja će biti nastavljena izborima u Beogradu, a možda i republičkim izborima.

Vlast vrši represiju i širi laži: Dragan Đilas, lider Demokratske stranke
 

"Onome ko je silom, strahom, kontrolom, proterivanjem pokušavao da drži vlast Srbija je rekla ne. Pozivam Voždovčane da svoje prvo ne kažu na izborima 15. decembra", rekao je Đilas okupljenim građanima na mitingu kod tržnog centra Banjica.

Đilas je rekao da će na putu za spas države biti represije i podsetio da vlast "svaki dan pokreće nove afere i širi laži". "Da li iko zaista veruje da bi grad stao da nije smenjen direktor Tašmajdana ili sekretar za sport", upitao je Đilas, povodom smenjivanja više od 30 gradskih funkcionera i direktora javnih preduzeća.

Pajtić prozvao Ljajića, Dačića i Draškovića

Zamenik predsednika DS-a Bojan Pajtić rekao je da Voždovčani ne bi smeli da dozvole da se dogodi ista situacija kao u Novom Sadu, gde je vlast "kupovinom glasova i podmetanjima" osvojila Srpska napredna stranka. "Novi Sad sada liči na Čikago tridesetih godina, nije bezbedan grad a nema ni investicija", rekao je Pajtić, i istakao da Đilas može da uradi više nego što lider naprednjaka Aleksandar Vučić može da obeća.

 

Pajtić je bivše koalicione partnere DS-a optužio da su se "popeli na drvo i sklonili" dok ne prođu tabloidno pljuvanje, političke afere i pad standarda. "Zašto se vi niste popeli na neku visoku granu kao Vuk Drašković, Rasim Ljajić i Ivica Dačić i zašto se niste sakrili na sigurno", pitao je Pajtić građane, i istakao da se DS neće skrivati.

Đilas je naveo da vlast u poslednjih godinu i po dana zadužuje Srbiju za 11 miliona evra dnevno, a da nije jasno gde je taj novac uložen. "Grad Beograd je zadužen 300 miliona evra i sve može da se pipne... mogu da lažu svaki dan, ali na kraju će se Srbija probuditi", rekao je Đilas.

Kandidat DS za predsednika opštine Voždovac Vladimir Todorić pozvao je građane da izađu na izbore i veruju u pobedu i tako izađu iz apatije. "Nema više crtanja čiča-gliša (na izbornim listićima), svaki glas je važan", rekao je Todorić.

POVEZANE VESTI

Petak 13.12.2013. 11:35
Od svih nam još samo Bog ostaje, ako nas trpi!
Petak 13.12.2013. 00:34
Hoce li ovoga neko vec da hapsi?
Subota 14.12.2013. 00:13
Predlogom budžeta za 2014. godinu, predviđeni su ukupni prihodi od 929,94 milijarde i rashodi od 1.113 milijardi, što znači da će deficit iznositi oko 183 milijarde dinara. Govori vam ovo šta? Planirano je da se država dogodine zaduži za 662,5 milijardi dinara za finansiranje deficita. A ovo? Samo to je već dovoljno da shvatimo da je ova Vlada nesposobna da zemlju vodi ka ekonomskom oporavku. Jedina opcija nam je DS i ma ko šta mislio o njima, jedini su koji mogu da pokrenu proizvodnju i investicije bez kojih nema ni novih radnih mesta, ni veće kupovne moći, a samim tim ni većeg priliva u budžet ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online