Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 25.05.2014.
09:28 >> 12:07h
blic.rs A

Carinici zaustavili pomoć jer im je isteklo radno vreme

U Smederevsku Palanku koja je među opštinama koje su pretrpele najveće štete od poplava, slila se pomoć iz različitih krajeva naše zemlje, ali i iz Grčke, Turske, Brazila, Slovenije, Makedonije, Crne Gore. Nažalost, ni to nije prošlo bez problema.

Među opštinama koje su pretrpele najveću štetu od poplave je i Smederevska Palanka
 

- Zvuči neverovatno, ali na carini nisu hteli da ostanu sat ili dva duže kako bi završili posao ljudima koji su iz Slovenije putovali celog dana da bi nam uručili pomoć.

Probleme imali i Srbi iz Insbruka

Čitalac ''Vesti'' obratio se mejlom našoj redakciji, rekavši da su Srbi iz Insbruka, koji su nosili pomoć ugroženima od poplava, imali probleme sa službenicima Carine. Prenosimo Vam mejl u celosti.

''Dok se mi mučimo da sakupimo sto pre neophodnu pomoć našem napaćenom narodu, carinski radnici se iživljavaju nad našim mladićima iz Insbruka, koji su prevalili put od skoro 1.200 km da bi što pre isporučili pomoć našem narodu, a carinski službenici ostavljaju da čekaju naš narod kome je hitno potrebna pomoć'', kaže Zoran iz Insbruka.

Zaboga, njihovo radno vreme je do pet! To je zaista sramota - rezigniran je Radoslav Milojičić Kena, predsednik palanačke opštine.

Carinska ispostava u Palanci , kao i sve druge, u republičkoj je nadležnosti, lokalna samouprava tu ne može mnogo - u redovnim okolnostima, ali je sada nešto drugo.

- I dalje je vanredna situacija, moram da ih obavestim da se oni ne pitaju do kada će da rade. Ako štab donese odluku da moraju da rade, oni će to morati, a ako im nije jasno neka pročitaju u zakonu šta znači vanredna situacija - rekao je Milojičić.

Najveći broj članova štaba je po čitav dan na terenu, u vodi do guše, sa narodom, kaže predsednik opštine.

- Zato i nećemo dozvoliti da iko maltretira ljude koji su iz drugih država došli da nam pomognu. Došli su kao prijatelji, jedva smo ih dočekali i sada treba da ih neko drži na carini dva ili tri sata ili čak da traži da čekaju do ponedeljka. Doneli smo odluku da se uputi naredba carinama da rade i u subotu i u nedelju - rekao je Milojičić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 25.05.2014. 11:09
red je da se carinicima proceslja imovina.skoro svi su milioneri.
Nedelja 25.05.2014. 20:31
Te dzabolebonje koji su posao dobili na carini preko veze jedini zadatak na poslu imaju koliko najvise mogu da pokradu para za sebe i svoga sefa.Narod i drzava ih neinteresuju.
Nedelja 25.05.2014. 16:25
a gde je pečat
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online