Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.05.2014.
14:21 >> 14:30h
Beta A

Pastor: Nismo zadovoljni Statutom Vojvodine, ali...

Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor izjavio je da ta stranka nije u potpunosti zadovoljna rešenjima za izmene Statuta Vojvodine, ali je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je postignut dogovor i kompromis.

Važno je da smo postigli kompromis: Balint Pastor, šef odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini Srbije
 

"Nije tajna da se mi zalažemo za što veću autonomiju Vojvodine, ali to sada nije moguće zbog odluke Ustavnog suda i postojećih ustavnih rešenja. Ako dođe do revizije Ustava mi ćemo se za to boriti", kazao je Pastor novinarima u Skupštini Srbije.

On je istakao da bez obzira na to što SVM nije u potpunosti zadovoljan rešenjima Statuta, to bi mogle da kažu i sve ostale partije, pa i Srpska napredna stranka.

DS: Politička zrelost i široki konsenzus

Demokratska stranka (DS) izrazila je zadovoljstvo dogovorom postignutim oko izmena Statuta Vojvodine i ocenila da je to odraz političke zrelosti DS-a i vojvođanske vlade koju ona predvodi.

 

"Zadovoljni smo obavljenim poslom. Verujemo da će sutra u Skupštini Vojvodine biti usvojen velikom većinom glasova. Ovo je jedna od stvari oko koje je postignut konsenzus kakav nismo imali prilike da vidimo u skorije vreme na političkoj sceni", kazala je portparolka DS-a Aleksandra Jerkov novinarima u Skupštini Srbije.

"Bitno je da je izbegnuta situacija da na snagu stupi odluka Ustavnog suda (o suspenziji Statuta Vojvodine), time bi bila izazvana pravna i politička kriza, ne samo u Vojvodini, već u čitavoj Republici Srbiji", kazao je Pastor.

Čanak: Statut Vojvodine je posledica falsifikovanog Ustava

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je danas da je predlog statuta Vojvodine, kao i prethodni, posledica "nakrivo falsifikovanog Ustava" i političke nagodbe i poručio da se u Vojvodini moraju desiti ili izbori ili rekonstrukcija vlasti.

"Ovaj statut je kao i prošli posledica nakrivo falsifikovanog Ustava (bivšeg premijera) Vojislava Koštunice, i dok se Ustav ne promeni, sve su to kozmetičke promene i šminkanje leša", rekao je Čanak novinarima u Skupštini Srbije.

On je najavio da će Skupština Vojvodine u sredu raspravljati o Statutu, a Skupština Srbije izjasniće se o izmenama vojvođanskog Statuta u petak, rekla je predsednica republičke Skupštine Maja Gojković.

Dve trećine odredbi vojvođanskog Statuta osporio je Ustavni sud Srbije i dao rok od šest meseci da se usklade sa Ustavom Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online