Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 05.05.2014.
15:31
Beta A

"Vlada će zbog EU izbaciti Kosovo iz Ustava"

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (D S S) Slobodan Samardžić rekao je danas da će Vlada Srbije biti izložena velikom pritisku EU da iz preambule Ustava izbaci Kosovo i da će u jednom momentu to biti ultimativni uslov koji će ona ispuniti.

Vlada će kapitulirati pred zahtevima EU 

- Očekujem da će Vlada Srbije to ispuniti budući da je do sada završila 95 odsto posla u vezi sa faktičkom i pravnom predajom Kosova - kazao je Samardžić na konferenciji za novinare.

Samardžić, čija se vanparlamentarna stranka protivi putu Srbije ka EU, kazao je da će Srbija u jednom momentu morati da prihvati pravno obavezujući sporazum s Prištinom.

- Ako Srbija to bude prihvatila, a biće pred takvim ultimatumom, to će biti kapitualacija a onda će morati da se pokrene postupak za promenu Ustava. Da li će to biti za šest meseci ili godinu dana ne mogu da tvrdim ali je sasvim izvesno da ako je to uslov moraće se ispuniti - rekao je potpredsednik D S S.

Samardžić je naveo da Vlada Srbije za pokretanje postupka i izglasavanje promene Ustava ima dvotrećinsku većinu ali i da bi to pitanje trebalo staviti na referendum.

- Mislim da tu ona (Vlada Srbije) ima problem referenduma jer je pitanje da li bi on uspeo s obzirom da je to jedna tako osetljiva tema, osetljiva i za vladu- kazao je Samardžić.

On je kazao da je premijer Aleksandar Vučić temi Kosova posvetio jednu od 55 stranica svog ekspozea ali da je jasna politika Vlade Srbije da će ispuniti sve što zahteva EU kako bi put ka Uniji bio čvrst i siguran.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.05.2014. 15:36
за то им је народ и дао мандат,јесу добили изборе,јесу,шта сад плачете,сви који су гласали за издајнике су знали да ће КиМ избрисати из устава,шта мањина може да их проклиње или да се диже на устанак,да им приредимо Слављанск,шта друго
Ponedeljak 05.05.2014. 16:29
Vucic je dobio podrsku njegovih sefova sa zapada da moze da radi sta hoce u Srbiji,ali zauzvrat da ispuni ono sto je obecao,to je definitivno odricanje od Kosova i od RS sto Vucic i cini,a videce se usvajanjem ustava i posetom Sarajevu.Svoju sujetu i nekontrolisanu zelju za vlascu Vucic ce sve uciniti da sacuva.Nazalost narod je glasao.
Ponedeljak 05.05.2014. 16:07
Самарџићу потпуно си у праву.Садашња влада слуша Брисел и ако се овако настави изгубићемо и Косово и Војводину....Али Самарџићу сваки човек има неку грешку,твоја дебела грешка је што си веровао 2000 године на америчку демократију.Самарџићу 2000 године био си заједно са америчког шпијуна Ђинђића.Задњих пет година ДСС каже оне реченице које се свиђају народу.Не желе у ЕУ и НАТО,али народ више нема поверења у ниједну странку.Народ нема поверења ни у једног политичара .Јер све што је обећано 5 октобра 2000 године ништа није остварено.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online