Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 01.05.2014.
18:37
Beta A

Šta je Vulin poručio radnicima?

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je danas da Vlada Srbije želi da usvoji kvalitetan zakon o radu kojim će svi socijalni akteri biti zadovoljni, a nadležni će se pri njegovom donošenju konsultovati i sa sindikatima i sa poslodavcima.

Aleksandar Vulin, novi ministar rada u Vladi Srbije
 

"Učinicemo sve u našoj nadleznosti da korpus prava sačuvamo, a ono sto imamo unapredimo", rekao je Vulin novinarima na prvomajskom uranku u Bojčinskoj šumi, kod Beograda, gde se novinarima prvi put obratio sa funkcije ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

O pomeranju starosne granice za žene

Odgovarajućina pitanje o pomeranju starosne granicena 63 godine za penzionisanje žena, što je najavljeno u ekspozeu premijera, Vulin je rekao da ta odluka neće biti sprovedena preko noći već postepeno, jer je potreban "određen broj meseci pripreme".

Ministar je rekao da vlada ne želi sebi da pravi politički marketing, već hoće dobar zakon, koji će ići u korist radnika, poslodavaca i partnera iz Evropske unije. Prema njegovim rečima, Vlada, iako ima većinsku podršku u parlamentu, dovoljnu za usvajanje bilo kojeg zakona, ne želi da usvoji Zakon o radu kojim ne bi u najvećoj mogućoj meri bili zadovoljni svi socijalni akteri.

Vulin je rekao da je poznato da poslodavci i sindikati imaju različite stavove o tom zakonu i da bi lično želeo kada bi bilo moguće da se sindikati i udruženje poslodavaca dogovore bez vlade i samo dođu pred nju sa gotovim rešenjem.

To, nažalost, nije moguće i potrebno je da to radi Vlada, rekao je Vulin i dodao da će se Vlada truditi da sva rešenja budu u saglasnosti sa svetom rada i kapitala.

"Sindikati i poslodavci znaju da ne mogu da dobiju baš sve što žele ili što bismo želeli mi kao vlada da se ovde živi neuporedivo bolje. Ova vlada je prva koja je imala hrabrosti da izađe i kaže da će se za dve godine živeti bolje i predoči mere kocje će biti primenjene i koje od njih će biti bolne", kazao je on.

Kao prioritete ministrsta, Vulin je najavio bolji i efikasniji rad inspekcija koje su u nadležnosti tog resora - kako inspekcija rada, tako i inspekcija za bezbednosti na radu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.05.2014. 22:27
Kod nas u Srbiji privatni sektor je najgori po radnika,kao robovi rade bez prava,odmora,i uvek pod ucenom od otkaza.Gledam u Nisu radnice po buticima rade godinama neprijavljene,kada ih pitam zasto inspekciji ne prijave,odmahuju rukom i kazu da inspekcija je podmitljiva i lako se zavrsi sve preko veze a otkaz dobiju ako se bune.I sada Vucic hoce jos vece prava nabedjenim novokomponovanim bogatasima privatnicima da daje,strasno i jadno.Zale se da nesmeju da se razbole jer odmah otkaz sledi,ne smeju da radjaju isto otkaz sledi,dve nedelje u godini imaju odmora sa vikendom neplaceno i to je/svaka cast izuzecima malo ih je,skoro i nema/i sada da dobiju jos veca robovlasnicka prava.Bruka,i jad.
Četvrtak 01.05.2014. 20:48
sta li moze izdajnik da poruci...
Četvrtak 01.05.2014. 20:20
мирин мали.продавац магле и КиМ-а
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online