Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Utorak 22.04.2014.
15:40 >> 17:47h
Beta, Fonet, blic.rs A

Vučić mandatar!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poverio je danas mandat za sastav nove vlade predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću.

Predsednik Srbije predao je mandat lideru naprednjaka Aleksandaru Vučiću
 

Nikolić je nakon sastanka sa Vučićem u Predsedništvu Srbije rekao da je predsedniku naprednjaka poverio mandat za sastav vlade, ali da mu "ne bi bio u koži" zbog iskušenja koja očekuju državu.

Vreme je otrežnjenja, suočavanja sa istinom i surovom realnošću, ocenio je Nikolić i konstatovao da je SNS potpuno spremna za predstojeće zadatake, a da će on pomoći.

Predsednik Srbije je Vučiću čestitao na izbornom uspehu SNS i rekao da je o svojoj današnjoj odluci obavestio Skupštinu Srbije.

Mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je teško da je
neko u težim okolnostima dobio mandat posebno zbog neodgovornih odluka koje je bivša vlast donosila.

"Zahvalan sam Tomislavu Nikoliću što je razumeo težinu trenutka i što mi je dodelio mandat", rekao je Vučić posle konsultacija kod predsednika Republike i naveo da je nanovoj vladi da ispravi pogrešne odluke.

Obećao da će raditi vredno i pošteno i donisiti dobre odluke za Srbiju: Vučić
 

To će, kako je rekao Vučić, možda za samu vladu biti loše zbog opasnosti da joj se smanji podrška, ali će to biti dobro za Srbiju.

- U naredne tri ili četiri godine, koliko će vlada da traje, od Srbije ćemo da napravimo zdravu i pristojnu državu - izjavio je danas mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić.


On je naveo da je obećao da će raditi vredno i pošteno i donositi dobre odluke za našu Srbiju. Vučić je dodao i da zna imena svih ministara, ali da i oko jednog ima nedoumice.


- Njihova imena neću pominjati pre petka - rekao je mandatar.

U Vladi nestranačke ličnosti i eksperti

Vlada će, kazao je Vučić, imati 16 ministarstava i ukupno 17 ili 18 članova , kako je ranije obećano, a Socijalistička partija, kao i Savez vojvođanskim Mađara biće deo te vlade, o čemu će koalicioni sporazum biti potpisan najverovatnije 26. aprila.
U Vladi će, kako je rekao, biti dosta nestranačkih licnosti, eksperata za pojedine oblasti, iako, kako je pomenuo, neki u opoziciji tu nameru nazivaju "ekspertskim kretenizmom".

Govoreći o predstojećim reformskim potezima, Vučić ih je podelio u više celina, kao što su promena zakona, u oblastima rada, pravosuđa, privatizacije i stečaja, zatim one koji se odnose na preduzeća u restruktuiranju i "agresivne promene" u tretmanu javnih preduzeća.

Gubici se moraju smanjiti, dobici povećati, veliki broj direktora će biti smenjen, a partije će biti izbačene iz javnih preduzteća, najavio je Vučić, koji će u nedelju u Skupštini Srbije detaljno govoriti o merama fiskalne konsolidacije.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.04.2014. 16:59
Svako dobije ono sto zasluzi ! Srbija jadna ti majka !!!
Utorak 22.04.2014. 19:37
Uleteo je u trku u zgradu. Setio se Djindjica.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online