Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 11.04.2014.
16:37
Beta A

Kurti u paničnom strahu od suda za ratne zločine

Lideri kosovskih stranaka izneli su danas, posle razgovora sa predsednicom Kosova Atifete Jahjaga, oprečne ocene o formiranju specijalnog suda koji bi procesuirao zločine OVK.

Protivi se sudu za ratne zločine: Aljbin Kurti, lider Samoopredeljenja
 

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je danas u odvojenim susretima razgovarala sa liderima političkih partija zastupljenih u parlamentu Kosova o osnivanju specijalnog suda i o novom mandate Euleksa. Lider pokreta Samoopredeljenje Aljibin Kurti ocenio da će formiranje specijalnog suda naneti štetu imidžu Kosova u svetu, i dodao da se zalaže za stvaranje tribunala koji bi sudio srpskim zločinima na
Kosovu. Kurti je izjavio da ne veruje da bi Savet bezbednosti mogao usvojiti
odluku o tribunalu.

Pročitajte još:

Foto: Ilustracija

* Americi Rusi preči od Tačija

* "Priština ne može da izbegne sud za ratne zločine"

* Kosovski poslanici ćute o specijalnom sudu, nemaju stav

* Frka među Albancima zbog Specijalnog suda za ratne zločine

Prema njegovim rečima, Samoopredeljenje se zalaže protiv produženja ili promene misije Euleksa, i izrazio nezadovoljstvo što Euleks nikada ne podnosi izveštaje o svom radu na Kosovu.

Predsednica Kosova razgovarala je i sa predsednikom Alijanse novo Kosovo Bedžetom Pacolijem koji je rekao da će njegova partija biti konstruktivna po pitanju formiranja suda. Pacoli je naveo da smatra da će Euleks ostati na Kosovu još dve
godine ali da se još ne zna hoće li misija promeniti naziv.

Jahjaga je razgovarala i sa predsednikom Samostalne liberalne stranke Slobodanom Petrovićem. Predsednica Kosova jutros prvo sastala sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem i predsednikom Demokratskog saveza Kosova Isom Mustafom, ali ovi sastanci medijima nisu bili najavljeni i posle susreta nisu davali
izjave za medije.

POVEZANE VESTI

Petak 11.04.2014. 16:56
Ovi nemaju razloga da se sotonskog suda plaše; nepravedni sud uvjek krivu stranu opravda a pravoga osudi. Možda će neke samo radi reda osuditi samo toliko da se Vlasi ne osjete!
Petak 11.04.2014. 18:12
Magla, dim i prašina. Simulacija i manipulacija - zamajavanje. Sud će "pošteno" odraditi posao, dva - tri žrtvena jagnjeta za odstrel, mnogo više "dokaza" (opet) protiv Srba. Samo još da preostale svedoke "saslušaju" u žutoj kući. Srbija će zvanično priznati i verifikovati ovaj "rad" uz političke zaključke i posledice "rada", i, eto cilja!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online