Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.03.2010.
08:39
Tanjug A

Subotić priznao da poznaje Šarića

Biznismen Stanko Subotić Cane priznao je sinoć da poznaje Darka Šarića, koga Srbija potražuje zbog šverca više od dve tone kokaina iz Južne Amerike. Subotić tvrdi da je u upoznavanju posredovao Marko Mišković, sin Miroslava Miškovića.

Stanko Subotić Cane u intervjuu TV In

Subotić je u intervjuu podgoričkoj TV IN snimljenom, kako se navodi, u Ženevi rekao da ne beži od toga da za Šarića zna od pre godinu i po - dve dana. "Što je vrlo čudno, sa tim čovekom me je upoznao sin Miroslava Miškovića, Marko", naveo je Subotić.

On tvrdi da je Šarić u Srbiji poslednjih 10 godina bio prihvaćen kao "ozbiljan bisnismen, poslovan čovek" i da ga je sretao sa mnogim političarima i poznatim ličnostima iz javnog života Srbije.

Marko Mišković

"Znači on (Šarić) je bio u najvišem srpskom društvu", tvrdi Subotić i dodaje da nije znao da se Šarić bavi ilegalnim poslovima. "Ja, prvo, nisam političar, ja sam čovek koji se bavi svojim biznisom, imam svoj biznis, odgovaram za svoje postupke. Ako sretnem određene ljude i viđam se sa njima, ne znači da radim ono što oni rade", naveo je on, dodavši da zato ne razume zašto njega dovode u vezu sa Šarićem, koga je, kako kaže, video nekoliko puta u životu.

Govoreći o distribuciji cigareta, Subotić je rekao da je on imao pravo za prodaju cigareta za tržište Balkana i da je, s obzirom na tadašnju političku situaciju u Srbiji, odlučio da taj posao obavlja preko Crne Gore, što je toj državi donelo značajan prihod. Subotić je kazao da je bila njegova stvar koju će zemlju odabrati i preko kojih kompanija će isporučivati tu robu.

On tvrdi da je Srbiju napustio pod pritiskom 1997. godine, da je do 1999. godine boravio u Francuskoj, a kasnije se nastanio u Ženevi. Crnogorskog premijera Mila Đukanovića kaže da poznaje od 1990. godine, a na pitanje da li mu je ovaj pomogao u obavljanju tog posla, Subotić je odgovorio: "Ne mogu reći da mi je nešto posebno pomogao."

U Srbiji je, kako tvrdi, bio ucenjivan da cigarete prodaje Marku Miloševiću i kompanijama koje su bile po volji tadašnjeg režima, protiv kojeg je on bio.

Subotić je u intervjuu podgoričkoj televiziji ponovio da su Miroslav Mišković i Milan Beko njegovim parama kupili "Večernje novosti" i "Luku Beograd“ i da ga sada napadaju jer ne žele da mu vrate taj novac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online