Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 26.10.2014.
04:23
B. Đokić - Vesti A

Umro ključni svedok protiv Miškovića

Nekadašnji direktor C Marketa Slobodan Radulović (71) umro je juče u Beogradu posle duge i teške bolesti. On je preminuo u svom stanu gde je bio u kućnom pritvoru nakon što se 12. aprila ove godine predao pravosudnim organima Srbije.

Sumnjiva privatizacija lanca supermarketa: Slobodan Radulović
 

Za njim je bila raspisana poternica zbog sumnje da je učestvovao u proneveri 30 miliona evra iz C marketa. On je 2006. godine pobegao iz Srbije i godinama živeo u Španiji, posle čega se preselio na Kubu. Nakon što je priveden Miroslav Mišković, on je ponudio da se vrati u Srbiju i svedoči protiv njega, a zauzvrat je tražio da ne ide u pritvor, već da bude smešten u bolnicu. To mu je i omogućeno, a nakon lečenja, određen mu je kućni pritvor.

Prodavali robu isteklog roka

Radulović je poreklom iz Herceg Novog, a pre nego što je postao direktor C marketa, bio je na nekoliko visokih funkcija u različitim preduzećima. Tokom devedesetih godina često su se mogle čuti optužbe na račun ove firme kako prodaju uvoznu robu sa isteklim rokom trajanja. Osim biznisom, Radulović se bavio i politikom. Prvo je bio član Demokratske stranke iz koje je isključen 1994. godine, pa je prešao u Novu demokratiju Dušana Mihajlovića. Bio je potpredsednik Vlade Srbije četiri godine, od 1994. do 1998. godine u vladi Mirka Marjanovića.

Radulović je bio optužen u slučaju stečajne mafije, jer se sumnjalo da je od Mike Brašnjevića, direktora Eko-produkta, primio mito od 2,5 miliona evra kako bi mu nelegalno izdao 42 menice vredne 350 miliona dinara. Tokom istrage optužen je za ukupnu proneveru od 30 miliona evra iz C marketa, firme koju su kupili Miroslav Mišković i Milan Beko.


U decembru 2012. godine uhapšen je Mišković. Godinama u bekstvu, nedostupan srpskim pravosudnim organima, Radulović je krajem decembra 2013. godine izjavio kako "namerava da pred sudom iznese odbranu i dokaže punu istinu o načinu na koji je Mišković preuzeo C market i ko mu je pomagao u neviđenoj pljački Srbije".


On je po dolasku u Srbiju, osim Miškovića i Beka, optužio i režim bivšeg premijera Vojislava Koštunice da su iskonstruisali optužbe protiv njega zbog privatizacije C marketa.


Da nešto nije u redu sa privatizacijom tada najvećeg maloprodajnog lanca prodavnica u Srbiji, koji je prodat za 44 miliona evra, ubrzo se i videlo. U javnosti se pojavio Memorandum o razumevanju, koji je potpisan 19. avgusta 2005.

godine, kojim se Koštuničina vlada obavezala da akcije C marketa proda Miškoviću i Beku. Radulović je optuživao dvojicu biznismena da su C market kupili za samo 44 miliona evra i ostvarili zaradu od 207 miliona evra, koliko je navodno razlika u stvarnoj ceni.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.10.2014. 08:46
MIŠKOVIĆEV GLAVNI SVEDOK JE VUČIĆ KOJI ĆE SVE URADITI DA GA OSLOBODI BILO KAKVE KRIVICE I DA MU DEBELO PLATI ZA DANE PROVEDENE U ZATVORU . INAČE OPTUŽNICA PROTIV MIŠKOVIĆA NIJE NI NA VIDIKU TAKO DA O PRESUDI MOŽETE SAMO SANJATI . TOLIKO O VUČIĆEVOJ BORBI PROTIV KRIMINALA I KORUPCIJE .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online