Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Subota 22.03.2014.
22:51
Beta A

Vučić: Nema trgovine u razgovorima o novoj vladi

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da SNS u razgovorima o vladi neće da trguje nego će prihvatiti pomoć i podršku drugih stranaka koje se okupe oko plana i programa koji priprema za budućnost Srbije.

"SNS niko nije potreban za vladu jer ima većinu, ali prihvatiće pomoć i podršku drugih stranaka koje se okupe oko plana i programa koji priprema za budućnost Srbije"
 

"Moja ideja je da imamo najbolju moguću vladu a ne da imamo uspeh jedne političke stranke", rekao je Vučić i naveo da SNS niko nije potreban za vladu jer ima većinu.

"Nema trgovine. Ne želimo da trgujemo i nemamo razloga da trgujemo, imamo razloga da razmisljamo kako da uredimo Srbiju na najbolji mogući način, da prihvatimo pomoć i podršku ljudi koji u tome žele da učestvuju, koji mogu da daju puni doprinos", rekao je Vučić i dodao da ne misli da je jedna politička stranka niti njih pet dovoljno za posao koji je pred Srbijom.

"Moćne sile neće sastavljati Vladu"

"Plan, program, ideje i budućnost Srbije je možda nešto oko čega će se još neko okupiti sa nama a možda i neće. Dovoljno je da sve ono što je najbolje u Srbiji uzmemo nevezano za to kojoj političkoj stranci pripada ili možda ne pripada nijednoj drugoj političkoj stranci", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o potencijalnim koalicionim partnerima SNS u novoj Vladi Srbije.

On je kazao da je prethodnih dana pisao program i plan za Srbiju i da će ga kada bude sastavljen, SNS ponuditi "ljudima koji žele da vide drugačiju budućnost Srbije, ozbiljnu i odgovornu Srbiju".

Vučić, koji je i prvi potpredsednik Vlade, naveo je da je politika mnogo više od proste matematike koja mu "inače dobro ide", da ne podnosi "te tehničko-matematičke razgovore" i da u njima ne želi da učestvuje.

"Vlada mora da radi kao apsolutno jedan tim i ta vlada mora da donese u teškim uslovima najbolje moguće rezultate", rekao je Vučić.

Da li će Šarić uticati?

Upitan da li će svedočenje optuženog za šverc droge i pranje para Darka Šarića uticati na razgovore o vladi, Vučić je kazao da je posao oko Sarića završen, da se čekaju sudski postupak i presude i da ne bi ulazio u nadležosti drugih državnih organa.

"Ne možete da ostanete gluvi na ono što se dešava. Možda će biti nekih interesantnih stvari, možda neće", kazao je Vučić govoreći o postupku protiv Šarića.

POVEZANE VESTI

Subota 22.03.2014. 23:22
"On je kazao da je prethodnih dana pisao program i plan za Srbiju ...." ON je pisao ???? HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA
Nedelja 23.03.2014. 00:03
Po tvrdnjama Velimira Ilića, iznetim našim saradnicima, u novu Vladu Srbije će, bez obzira na izborne rezultate, ući: Boris Tadić, Miodrag Rakić, Vuk Drašković, Danica Drašković, Čedomir Jovanović. On tvrdi da ga je lider naprednjaka obavestio da iz Brisela zahtevaju da Ivica Dačić bude potpredsednik te Vlade.Spisak opljačkanih dobara koja su u posedu bračnog para Drašković, imperije Borisa Tadića, Miodraga Rakića, Čedomira Jovanovića, Mlađana Dinkića, može se označiti milijardama evra!Mafija se razmestila u većini političkih stranaka! Dragan Šutanovac je ostao u Demokratskoj stranci da posle izbora počisti Dragana Đilasa.
Nedelja 23.03.2014. 00:05
Nova Vlast mu je oprostila nekoliko stotina miliona evra koje je opljačkao kao ministar odbrane Srbije, rasprodajući vojnu imovinu, zgrade, kasarne, dugove iz inostranstva, vojnu opremu, municiju i naoružanje, sa svojim kumom Stevanom Nikčevićem, koji je, umesto u zatvoru, danas još uvek državni sekretar u ministarstvu na čijem je čelu Rasim Ljajić.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online