Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Subota 22.03.2014.
10:54
danas.rs A

"Moćne sile neće sastavljati Vladu"

Potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović kaže da će pregovori o formiranju nove Vlade početi sledeće nedelje, kada će koalicionim partnerima biti ponuđen programa. Ono što se za sada zna je, kako je rekla, da Vladu neće sastavljati velike sile, a da li će na izbor partnera imati uticaj iskaz uhapšenog Darka Šarića nije želela da precizira.

Zorana Mihajlović: Vlada će se sastavljati u Beogradu
 

Mihajlovićeva je ocenila da je veoma važno da se sazna ko je Šariću, optuženom za šverc droge, omogućio da pere novac zarađen od prodaje narkotika i da pobegne iz Srbije, ali nije želela da precizira da li će njegov iskaz uticati na novi sastav Vlade Srbije.

Potpredsednica SNS nije želela ni da komentariše navode da Rusija insistira da u novoj Vladi bude Socijalistička partija Srbije, naglasivši da vladu neće sastavljati moćne sile, jer su građani sami birali svoju vlast.

"Poštujemo svaku zemlju na svetu, ali svoju vlast biramo sami. Srpsku vladu, koja će biti funkcionalna i efikasna i u kojoj će biti onoliko ministarstava koliko je neophodno da se obave svi važni poslovi, biraćemo u Beogradu, na osnovu izborne volje građana Srbije. To je tako i nikako drugačije", naglasila je Mihajlovićeva za list "Danas".

"Neću s Dačićem u Vladu, od njega nema koristi"

Ona je navela da očekuje da razgovori o formiranju nove vlade počnu početkom naredne nedelje, a pre njihovog početka biće održane sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS, na kojima će do kraja biti definisan program koji će biti ponuđen budućim koalicionim partnerima.

Mihajlovićeva je rekla da će u osnovi programa rada buduće vlade sasvim sigurno biti korenite promene, a od prihvatanja tog programa najviše će zavisiti s kim će SNS praviti vladu.

Kada je reč o Beogradu, Mihajlovićeva je navela da će glavni grad voditi tim, a okosnicu činiti neki od ljudi koji su na listi SNS-a.

POVEZANE VESTI

Subota 22.03.2014. 11:08
Vladu neće sastavljati velike sile ------------------------ Ма да Зорана, али ће ипак беспоговорно да их слушате... Ви сте бре кућни љубимци великих сила, оних западних...
Subota 22.03.2014. 11:25
JOK VI CETE ZAPADNIM SILAMA ZABRANITI DA SE MESAJU KO ZA KOSOVO ITD.
Subota 22.03.2014. 11:04
Ako misle nešto da urade za Srbiju neka mu konfiskuju imovinu i sa tim parama neka zaposle gradjane Srbije!!!A NE OVAKO ZAMAJAVAJU NAROD SA PRIČAMA ZA MALU DECU!DOKLE!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online