Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 21.03.2010.
14:50
Tanjug A

Đilase, daj ostavku!

Koalicija Demokratske stranke Srbije (DSS)-Nove Srbije (NS) zatražila je danas od gradskog parlamenta da razreši dužnosti gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, koji je "sečom platana u Bulevaru kralja Alaksandra oštetio Beograđane za tri miliona evra".

 Đilas je oštetio Beograđane za 3 miliona evra: Nebojša Bakarec
 

"Urbanistička i građevinska mafija duboko ukorporirane u gradsku vlast su pravi razlog zbog koga su platani posečeni", ocenio je na konferenciji za novinare odbornik iz redova narodnjaka Nebojša Bakarec.


Bakarec je podsetio da je inicijativa podneta Skupštini grada u petak, 19. marta i napomenuo da ne očekuje da se nađe na dnevnom redu sednice zakazane za sutra, jer je zahtev potpisalo samo 12 odbornika DS S i NS, pošto odbornici Srpske radikalne stranke (SRS) nisu bili zainteresovani da je podrže.


Prema Bakarecu, stručnjaci sa Šumarskog fakuleta su procenili da su posečena stabla vredela dva miliona evra i da će za nabavku novih, kada se u obzir uzmu transport i troškovi sadnje, Beograđani morati da "daju još najmanje milion evra".
Bakarec je dodao da "seča drveća otvara mogućnost za izgradnju novih objekata duž Bulevara kralja Aleksandra, pa će tako novac uzeti razne građevinske firme, dobavljači".

Inače, DSS I NS su pre dva dana predala Skupštini grada zahtev za razrešenje gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa zbog "seče drvoreda u Bulevaru kralja Aleksandra, uništavanja ambijentalne celine i nanošenja materijalne štete od tri miliona evra".


To potvrđuje, rekao je on, i činjenica da su Sekretarijat za zaštitu životne sredine i Gradski zavod za urbanizam "za samo šest meseci promenili mišljenje, od toga da drveće prilikom rekonstrukcije Bulevara ne sme biti oštećeno, do toga da treba poseći više od 300 stabala".


Na konferenciji je takođe rečeno da odbornici koalicije DSS-NS neće putovati u Beč, gde 40-točlana delegacija predvođena gradonačelnikom treba da se upozna sa iskustvima u gradnji metroa, jer je, kako su naveli, besmisleno baciti 800.000 dinara na turističko putovanje.


"Putem u Beč gradonačelnik samo odlaže donošenje konačne odluke, iako se u Beogradu već gradi laki šinski metro, što vidimo iz rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra i izradnje mosta na Adi, koji ne podržava tešku konstrukciju za metro", ocenio je šef odborničke grupe DS S-NS Dragan Tomić.


Tomić je ocenio da bi u Beč trebalo da putuju stručnjaci, koji bi o svojoj radnoj poseti Beču izvestiti gradski parlament.


Odbornička grupa DS S-NS je zatražila da Skupština grada sutra raspravlja i o rekonstrukcijama Bulevara kralja Aleksandra i mosta Gazela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online