Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 24.09.2013.
16:29
Beta, b92.net A

Smenjen Dragan Đilas

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas smenjen je danas glasovima većine odbornika u gradskom parlamentu.

Dragan Đilas

Za smenjivanje Đilasa glasalo je 60 odbornika. Glasanje je bilo tajno, a Đilas je izašao iz sale pre početka izjašnjavanja odbornika.

Više od 5 sati trajala rasprava o inicijativi za razrešenje gradonačelnika Beograda. Đilas se na kraju rasprave zahvalio dosadašnjim koalicionim partnerima SPS-u i posebno PUPS-u, kao i SDPS-u koji je ostao uz njega "do kraja mandata".

On je zahvalio i LDP-u i URS-u sa kojima je bio u koaliciji u prošlom sazivu.

Naglašavajući da Beograd treba da nastavi u istom pravcu i zahvalivši svim odbornicima u Skupštini grada Beograda, Đilas je rekao da veruje da će za šest meseci mnogi od njih ponovo biti u Skupštini grada a da će on ponovo biti gradonačelnik.

On je rekao i da je prioritet da Beograd nastavi u istom smeru i da ga plaše izjave koje stižu od opozicije da grad mora da promeni smer, dodajući da to on i njegova stranka nikada neće dozvoliti.

Đilas je ponovio da ponosan na sve što je uradjeno u poslednjih pet godina - mostove, škole, obdaništa ukupan socijalni program, besplatne udbenike... Podsetivši da su na današnji dan pre 13 godina održani izbori na kojima je demokratska Srbija pobedila "onu koju su predstavljali Slobodan MIlošević, Vojislav Šešelj, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić" i dodao: ''Na današnji dan menjate izbornu volju građjana i smenjujete me sa mesta gradonačelnika".

Građanima je zahvalio na poverenju za dva mandata istakavši da mu je žao što izbori za gradonačelnika nisu neposredni, ali i dodao da će biti nekih drugih na kojima će Beograđani reći šta misle.

Gradonačelnikovo smenjivanje danas su najavili da će podržati odbornici opozicionih SNS i DSS, kao i koalicije SPS-PUPS-JS koji su do sada bili u vladajućoj koaliciji sa DS.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.09.2013. 16:43
Djilas je zasluzio zatvor ali njegova smena nista neznaci ako na njegovo mesto dodje isti ili gori od njega.
Utorak 24.09.2013. 16:40
Šta mu je???? Sad mu nije ništa,ubio ga BILI k"o zeca xD
Utorak 24.09.2013. 17:10
AUUUU brate strsno, cuo sam. Sta li ce Beogradjani sada bez njega??? Cini mi se da mu je sada mesto malo kod montenegrosa da zavodi red, kao u Beogradu??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online