Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 26.02.2014.
12:24
Beta A

Nikolić Kurcu: Srbija je spremna za ulazak u EU

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas, u razgovoru u Beogradu s ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom, da je Srbija spremna da postane punopravna članica EU, saopšteno je iz kancelarije srpskog predsednika.

Sebastijan Kurc i Tomislav Nikolić
 

"Srbija je na dobrom putu, na putu reformi koje će od nje napraviti modernu državu, a već danas je spremna da postane punopravna članica EU. Možda čak i spremnija nego što su to neke države koje su već u Uniji", rekao je Nikolić.

Zahvaljujući za podršku koju Austrija pruža Srbiji na putu evropskih integracija, Nikolić je ocenio i da je ona i važan i pouzdan partner za Srbiju zbog velikih investicija u srpsku privredu, kao i zbog srpske zajednice koja živi u Austriji.

Povodom obeležavanja stogodišnjice od izbijanja Prvog svetskog rata, Nikolić i Kurc su se saglasili "da bi bilo dobro pokazati da dve zemlje prošlost ne razdvaja, već da zajednički rade na formiranju bolje budućnosti u ujedinjenoj Evropi", dodaje se u saopštenju.

Ministar spoljnih poslova Austrije rekao je da dve zemlje povezuju brojna pitanja i da je Austrija zbog toga spremna da učini sve što može da bi podržala Srbiju u procesu priključenja EU. Kurc je rekao i da bi ga radovalo da predsednik Nikolić uskoro poseti Austriju, navodi se u saopštenju.

Kurs se sastao i sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem. Oni su ocenili da su odnosi dve države veoma dobri i istakli da je Austrija najveći investitor u Srbiju.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora u zgradi Valde Srbije, Kurc je rekao da u potpunosti podržava borbu koju Vučić predvodi protiv korupcije i njegov rad na izgradnji Srbije kao pravne države, istakavši da je to veoma važno za privlačenje novih investicija.

Taj razvoj je, po rečima Kurca, potreban Srbiji na njenom putu ka članstvu u EU a Austrija će, kako je istakao, podržati Srbiju na tom putu.

Vučić je kazao da je sa Kurcom razgovarao o evropskim integracijama Srbije i da je tokom razgovora izrazio uverenost da će Srbija svoj posao na putu ka članstvu u EU završiti do kraja 2018. ili početka 2019. godine. Vučić je naveo da je Austrija jedan od najznačajnijih partnera Srbije, ne samo na evropskom putu, već da je ta zemlja i najveći investitor u Srbiju.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.02.2014. 13:15
S desne strane stola izdajnicki talog.
Sreda 26.02.2014. 13:49
Председниче Николићу, шта беше од вашег изборног обећања да које сте у дослуху са Коњтуњавим ИЗДАЈНИКОМ из ДСС-а дали грађанима Србије - да ће бити расписан референдум око уласка у ЕУ? Зар то није лагање грађана? Рећи да ће бити референдума, а онда никог да питате, него радите по свом... тј. по ономе што вам газде кажу.
Sreda 26.02.2014. 13:51
Dragi novinari,znate li da se pogresno pisanje imene i prezimena jedne osobe tretira kao uvreda?? Ovaj ministar se zove: Sebastian Kurz,a ne Sebastijan Kurc,i kazite mi gde ste to slovo "J" nasli kod imena Sebastian???????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online