Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 17.10.2018.
15:13
N. S. Preradović - Vesti A

Vučić na srpsko-austrijskom forumu: Investitorima otvoren put u našu zemlju

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije rekao je na srpsko-austrijskom forumu "Smart Traffic" u Palati Srbija da investitorima otvoren put u našu zemlju i istakao da će se Srbija truditi da učvrsti vladavinu prava i da pomogne svakom ko ulaže u našu zemlju.

V. Sekulić
Rihard Šenc, Aleksander Van der Belen, Aleksandar Vučić i Marko Čadež

On je pozvao austrijske firme da ulažu i zarađuju novac u Srbiji i da to znači napredak naše zemlje.

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije rekao je da je Austrija trenutno jedan od najvećih privrednih partnera Srbije, te da je naša zemlja postalo mesto gde investitori žele da ulažu.

Rihard Šenc, potpredsednik Privredne komore Austrije kazao je da je robna razmena između Srbije i Austrije lane dostigla vrednost od 1,2 milijarde evra, ali da ima mesta za rast.

V. Sekulić
 

On je dodao da austrijska strana ne želi jednosmernu ulicu, nego izbalansirane odnose u robnoj razmeni.

Šenc je istakao da naročito mala i srednja preduzeća treba da dobiju priliku da postanu konkurentna, jer su upravo ta preduzeća u Austriji kičma privrede.

On je istakao da su austrijske kompanije do sada uložile u Srbiji 2,2 milijarde evra, kreirajući 20.000 radnih mesta.

Forum, u organiziciji Privredne komore Srbije i Trgovinskog odeljenja Ambasade Austrije u Beogradu - Advantage Austria, okupiće 23 austrijske i isto toliko srpskih kompanija.

Aleksander Van der Belen, predsednik Austrije izjavio je da su odnosi između Srbije i Austrije odlični i istakao da je njegova zemlja jedan od najvećih ulagača u Srbiji, ako ne i najveći.

V. Sekulić
 

On je rekao da je jasna namera Srbije da postne član EU, te da će joj Austrija iskustvom i znanjem pomoći. On je kazao da je inspirisan privrednim rastom koji naša zemlja beleži i izrazio nadu da će se taj trend nastaviti.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije rekao je da je investitorima otvoren put u našu zemlju i istakao da će se Srbija truditi da dodatno učvrsti vladavinu prava i da pomogne svakom investitoru koji dolazi u našu zemlju.

On je pozvao austrijske firme da ulažu i zarađuju novac u Srbiji i da to znači napredak naše zemlje.

Forum, u organiziciji Privredne komore Srbije i Trgovinskog odeljenja Ambasade Austrije u Beogradu - Advantage Austrija, okupio je 23 austrijske i isto toliko srpskih kompanija.

V. Sekulić
 


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online