Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 26.02.2014.
09:12
Beta A

"Tajkuni i dalje kontrolišu neke političare"

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je da će do kraja godine biti donete pravnosnažne presude za najveće slučajeve korupcije u koje su umešani političari i tajkuni.

Neki od mojih najvećih kritičara imali su zajedničke firme i novine sa Miškovićem: Aleksandar Vučič, predsednik SNS-a

"Ne interesuje me ko je iz koje partije. Baš me briga ko je iz koje političke partije, zakon će važiti jednako za sve", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbiju.

Prvi potpredsednik Vlade je rekao da su za trojicu bivših ministara potvrđene optužnice, kao i protiv tajkuna, za koje je rekao da i danas drže u šaci pojedine političare, i naveo da nema dokaza, ali da je "javna tajna" da su se pojedini političari dogovarali sa tajkunima i od njih uzimali novac.

"Neki od mojih istaknutih protivkandidata, najvećih mojih kritičara imali su zajedničke firme i novine sa Miroslavom Miškovićem", kazao je Vučić. On je naveo da nikada niko iz SNS nije tražio odlaganje saslušanja Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta premijera Ivice Dačića, osumnjičenog za veze sa klanom odbeglog narko-bosa Darka Šarića, kao i da Lazarević nije uhapšen zbog izborne kampanje.

"Velika je sramota da neko pokuša da na bezobziran način to prebaci na mene i SNS", kazao je Vučić i dodao da je bio zaprepašćen pojedinim izjavama iz koalicije SPS-PUPS-JS. Vučić je rekao da je hapšenje Darka Šarića obaveza i da sa
Šarićem neće biti dogovaranja.

"On (Šarić) ne može da bude oslobođen. Sud će odrediti visinu kazne. Da li su još neki ljudi iz politike umešeni, neka odgovaraju", rekao je Vučić.

Govoreći o ekonomiji, Vučić je kazao da svi danas vode kampanju koja je popularna i govore o ukidanju solidarnog poreza, ali da će taj porez ostati još neko vreme, jer bi u slučaju njegovog ukidanja minus u državnoj kasi bio 11,5 milijardi dinara.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.02.2014. 15:02
Kao što se i gradovi grade bez urbanističkog plana, po principu ko da više, tome lokacija, tako se i politika vodi bez državne i nacionalne strategije!
Sreda 26.02.2014. 09:40
A sto do sada nije nesto uradio, on samo obecava i pali glupavu raju, a u sustini laze, laze...samo da bi prigrabio svu vlast i to neogranicenu. Ako Srbija to dozvoli, bice to definitivno kraj.
Sreda 26.02.2014. 10:29
Simptomatično je da će "ovi" na izborima dobiti 40 - ak % glasova.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online